sr
hr sl
Center za pomoč

Politika kolačića

Interexport d.o.o. kao administrator koristi kolačiće na svojoj veb-stranici. Kolačići su male tekstualne datoteke, koje se prenose na računar korisnika kada on poseti veb-stranicu i obično sadrže:

  • ime,
  • vrednost (jedinstveni broj),
  • ime servera, sa kojeg je poslat,
  • trajanje.

Postoji više vrsta ili kategorija kolačića: privremeni/trajni, sopstveni kolačići/kolačići treće strane, oni koji su neophodni za rad veb-stranice/oni koji nisu toliko neophodni, delimično nametljivi, koji beleže statistiku/veoma nametljivi, koji beleže statistiku i prikupljaju lične podatke.

Svim kategorijama je zajednička vremenska ograničenost trajanja.

Kolačići tako izvode nekoliko važnih funkcija, na primer: personalizaciju veb-stranice, poboljšanje korisničkog iskustva i slično.

Kolačići koji se koriste

Administrator na veb-stranici inter-agrar.com koristi sledeće vrste kolačića, čiju svrhu i trajanje možete pronaći u sledećoj tabeli.

Obavezni kolačići

Kolačići koji omogućavaju rad veb-stranice. Ovo su neophodni kolačići bez kojih nije moguć rad veb-stranice. Ovi podaci su anonimni – ne vidimo vaše lične podatke.

Ime Postavlja Namena Trajanje
didomi_token Didomi Čuvanje podešavanja kolačića Godinu dana
euconsent-v2 Didomi Čuvanje podešavanja kolačića Godinu dana
pll_language Polylang Za čuvanje podešavanja jezika neograničeno

 

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju podatke koji nam služe da steknemo bolji uvid u način na koji koristite veb-stranicu i koji nam pomažu da prilagodimo našu veb-stranicu i aplikaciju u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva.

Ime Postavlja Namena Trajanje
_ga Google Analytics Za čuvanje i brojanje pregleda veb-stranice. 2 godine
_gat Google Analytics Čuva jedinstveni korisnički ID 1 minut
_gid Google Analytics Za čuvanje i brojanje pregleda veb-stranice. 1 dan

 

Marketinški kolačići

Ovi kolačići služe za poboljšanje korisničkog iskustva kada su u pitanju svi naši proizvodi, za ciljano oglašavanje i optimizaciju sadržaja.

Ime Izdajatelj Namen Trajanje
IDE Google DoubleClick Omogućavanje oglašavanja ili ponovnog ciljanja. 2 godine
NID Google Ads Optimization Omogućavanje oglašavanja ili ponovnog ciljanja, čuvanje korisničkih podešavanja. 6 meseci
__Secure-3PAPISID Google.com Kreira profil interesovanja posetilaca veb-stranice u svrhu prikazivanja relevantnih i prilagođenih oglasa sa ponovnim ciljanjem. 2 godine
__Secure-3PSID Google.com Kreira profil interesovanja posetilaca veb-stranice u svrhu prikazivanja relevantnih i prilagođenih oglasa sa ponovnim ciljanjem. 2 godine
__secure-3psidcc Google.com Kreira profil interesovanja posetilaca veb-stranice u svrhu prikazivanja relevantnih i prilagođenih oglasa sa ponovnim ciljanjem. 2 godine
DEVICE_INFO Youtube Za praćenje interakcije korisnika sa ugrađenim sadržajem. 179 dana
LAST_RESULT_ENTRY_KEY Youtube Čuva korisničko podešavanje video-plejera pomoću ugrađenog YouTube videa. neograničeno
TESTCOOKIESENABLED Youtube Ovaj kolačić se koristi u kombinaciji sa WordPress testnim kolačićima. sesija
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube Pokušava da proceni propusni opseg korisnika na stranicama sa integrisanim YouTube video-zapisima. 6 meseci
YSC Youtube Za čuvanje i praćenje interakcije. sesija

 

O kolačićima

Kolačići nisu ništa novo, svi posetioci veb-stranica na svojim računarima, tabletima i mobilnim telefonima imaju sačuvan veliki broj kolačića sa različitih veb-lokacija. Jedina novost je da sa novom zakonskom regulativom (Uredba (EU) 2016/679) dolazi do promena u vezi sa obaveštavanjem i davanjem saglasnosti posetilaca za njihovu upotrebu.

Šta su kolačići?

To su male tekstualne datoteke, koje većina veb-stranica čuva na uređajima pomoću kojih su korisnici pristupili internetu i to u svrhu identifikovanja pojedinačnih uređaja, koje su korisnici koristili kada su pristupili internetu. Njihovo čuvanje je pod potpunom kontrolom pregledača korisnika, koji po želji može da ograniči ili onemogući čuvanje kolačića. Kolačići nisu štetni i uvek su vremenski ograničeni.

Zašto su kolačići potrebni?

Oni su od suštinskog značaja za pružanje onlajn usluga prilagođenih korisniku. Interakcija između korisnika veb-stranice i same veb-stranice je brža i lakša uz pomoć kolačića. Pomoću njih, veb-stranica pamti interesovanja i iskustva korisnika čime se štedi vreme, a pregledanje veb-stranice je efikasnije i ugodnije.

Onemogućavanje kolačića

Kolačiće nikada nećemo koristiti za prikupljanje vaših ličnih podataka, a vi odlučujete da li ćete dozvoliti da se kolačići čuvaju na vašem uređaju. Podešavanja za kolačiće možete da kontrolišete i menjate u veb-pregledaču.

Imajte u vidu da deaktiviranje kolačića može da ograniči efikasnost nekih funkcija veb-stranice, a prilikom svake posete će biti prikazano upozorenje o upotrebi kolačića, što će dugoročno imati negativan uticaj na vaše korisničko iskustvo.

Za informacije o podešavanjima kolačića izaberite pregledač koji koristite.

>> Chrome

>> Firefox

>> Internet Explorer (veb-stranica je na engleskom jeziku)

>> Opera (veb-stranica je na engleskom jeziku)

> Safari (veb-stranica je na engleskom jeziku)

Podešavanja kolačića

Podešavanja kolačića

Izdelava spletnih strani: AV Studio