sr
hr sl
Center za pomoč

KX i KG rotacioni bageri

Nova serija okretnih bagera KX

Uvođenjem rotacione dizalice KKS s radnom širinom od 3 m za traktore od 190 ks smanjuju se razlike između serija KE i KG. Pogodna mašina za obradu tla sa kardanskim vratilom je sada dostupna za sve okolnosti. Mnogi poljoprivrednici žele da koriste kombinovanu mašinu u različitim uslovima i upotrebi tla. To znači da se na težim tlima mulč koristi za rotacione obrađivače sa noževima za obradu tla, a za lakša tla sa krupnim kamenjem koriste rotacijsku drljaču sa oštricama za obradu zemlje da bi kamenje prebacili u dublje slojeve tla.

Sklopivi okretni bager

Rotacioni kultivatori od 4, 5 i 6 m hidraulički su sklopljeni na transportnu širinu od 3,0 m i pogodni su za traktore sa 265 kV (360 KS). Glavni pogon okretnog rezervoara opremljen je sa 3 zupčanika za brže prilagođavanje brzine noža različitom zemljištu i intenziteta drobljenja. Odabirom pravog stepena prenosa, može se podesiti brzina desne oštrice u sekundi, što je posebno korisno kada se koristi iznad normalnih okvira, kao što su često promenljivi uslovi korišćenja. To, u svim uslovima, obezbeđuje optimalan radni uspeh. Uz hidraulični preklopni okretni okidač, takođe je dostupna opcionalna hidraulička dubina. Omogućava vam udobno podešavanje dubine tokom rada sa sedišta traktora – kada, na primer, mora biti manja tokom uspona i tokom spuštanja. To omogućava maksimalnu fleksibilnost i energetski efikasnu upotrebu. Kratka metoda konstrukcije visoko stabilnog sklopivog rotacijskog dizalica omogućava efikasnu upotrebu čak i na manjim površinama.

Do sada su se noževi lako mogli pretvoriti iz “obrađivanje” u “obrađivanje”. Međutim, radni rezultati nisu uvek bili zadovoljavajući, jer samo posebni noževi prilagođeni svakoj vrsti upotrebe mogu garantovati da se posao obavlja optimalno. Isprobani sistem zamene noža omogućava vam da što brže pretvorite svoj KX u drugu mašinu i prilagodite ga zemlji, bez potrebe za dodatnim alatima. Ovo vam omogućava da podesite položaj KX „noževa bez noža“ kada je pod težak. Položaj “obrada” je posebno pogodan za sjetvu biljnih ostataka, jer je tlo i organski ostaci potrebno intenzivno mešati.

KG Special i KG Super rotacioni bageri

 

Univerzalni priključak za aktivnu obradu tla u radnim širinama od 3 i 6 metara. Ovaj dodatak ima sve prednosti Amazonovih rotacionih drljača, dodatno ojačanih debljim zidom menjača, debljim osovinama i jačim specijalnim noževima. Lako se ukopavaju u tlo i automatski održavaju željenu radnu dubinu. Pričvršćivač takođe lako otpušta tvrdo i čvrsto tlo i istovremeno intenzivno meša biljne ostatke.Zbog velikih razmaka između noževa, rastresita smeša od zemlje i slame može proći kroz mašinu čak i iznad nosača alata. U kombinaciji sa Amazonovim sejačima sa RoTeC ubodima, specijalni noževi omogućavaju smenjivanje malča po povoljnim cenama i za okoliš. Univerzalni dodatak dostupan je u radnoj širini od 3 i 4 metra i u sklopivoj verziji sa sklopivim transportnim širinama od 3 metra, u radnim širinama od 4, 5 i 6 metara.

Snažni KG Special sa 3,0 ili 4,0 m radne širine za traktore do 220 KS. AMAZONE noževi sa rotacionim sekačima mešaju zemlju i stršiće ravnomerno po celoj radnoj dubini. Takođe, velike količine organskih ostataka se efikasno ugrađuju. Oštrice “bez oranja”, koje su standardne za sve rotacione motike, ovde su ojačane, što povećava njihov vek trajanja. Ovi novi noževi su komercijalno dostupni u KG Super.

KG Super sa radnom širinom od 3,0, 3,5 ili 4,0 m sa novim snažnim pogonom za traktore do 300 ks. KG Super serijski nudi ojačane noževe, sa opcionim hidrauličnim podešavanjem dubine i hladnjakom ulja (opciono).

Stabilan okvir

 

Stabilan profilni okvir od 8 mm i dvostruko dno kućišta menjača sa zavarenim ležajevima osiguravaju otpor uvrtanja. Takva konstrukcija je u stanju da izdrži velika opterećenja koja nastaju pri transportu zbog teških zubnih zadebljajućih cilindara i mašina za nošenje.

 

Velika udaljenost od zemlje

 

Velika udaljenost između držača noža i zemlje sprečava začepljenje čak i kada se noževi noža rotora jako troše. Takođe, velike nepravilnosti i količine biljnih ostataka ne dovode do nakupljanja tla. Držači noža kružnog oblika napravljeni od specijalnog čelika sprečavaju zaglavljivanje kamenja između rotora.

Stabilan spiner

 

Okretna osovina i nosač alata su svi u jednom komadu čelika visokog kvaliteta. Osovina je integrisana u ram sa velikim razmakom i dvostruko zapečaćen kasetnom brtvom protiv proticanja ulja i labirintnom zaptivkom protiv prodora biljnih vlakana i prljavštine.

Zaštita od kamena

 

Opružni dodatak omogućava da se noževi povuku na kamenje. Oštrice su čvrsto stegnute u džepu u sredini nosača. Džep se pruža ka spolja, tako da se horizontalni deo noža može zakretati opružno. Na taj način, kontakt vrha noža sa kamenjem omogućava ublažavanje teških udara.

Brza zamena noževa

 

Oštrice se jednostavno gurnu u džepove nosača i osiguraju opružnim štitnikom. U ovom postupku ne postoje vijci za noževe. Amazone je takav privitak patentirao zbog svojih okretnih drljača i motika. Kovani noževi od specijalnog kovanog čelika su elastični i otporni na habanje.

Bočna ploča

 

Bočna ploča sprečava da zemlja nestane iz utičnice na bočnim stranama. Ovješena ploča od lima može se ometati. Opcionalni bočni paneli su takođe dostupni kao opcija.

Ploča za niveliranje

 

Ploča za niveliranje uravnotežuje protok zemlje između rotacione drljače i valjka i gura kamenje dole. Visina ploče za izravnavanje može se udobno i brzo podesiti pomoću ručke. To omogućava da zadnji valjak ravnomerno očvrsne obrađenu zemlju.

Podešavanje radne dubine

 

Radna dubina okretne brane prilagođava se prevrtanjem preko utvrđenog četverostranog ekscentričnog vijka Amazona. Za vreme rada, nosač je ispod vijka i odmara se tek nakon podizanja kućišta menjača. Dakle, bez okretanja valjka i sejalice, rotaciona drljača može „preskočiti“ preko stena. Ovo štiti oštrice i pogonske elemente.

Menjač – KE Super

 

Brzina rotora može se menjati promenom stepena prenosa u glavnom menjaču.

Priključak za kardansko vratilo

 

Rotaciona drljača ima mogućnost ugradnje transmisije za pogon osovine PTO. Ovo npr. pokreće pneumatski sejač montiran u kombinaciji dodatka za rotacionu drljaču.

Oraš traga traktora

 

Oraš traga traktora sprečava sabijanje tla iza traktora. To omogućava podešavanje radne dubine rotacione drljače što je plitko što povećava efekat i smanjuje potrošnju goriva.

Hidraulični lift

 

Hidraulično dizanje smanjuje potreban lift za približno 25%. Rotaciona drljača ili kultivator se podižu samo tokom rotacije onoliko dugo koliko je potrebno da se vratilo vratila vrati. Hidraulički sistem podizanja može podići sejalicu veoma visoko. Težište drumskog saobraćaja je blizu traktora. Konektor je okretniji i možete voziti brže.

Pogodan cilindar za zadebljanje

 

Amazonske rotacione drljače mogu se opremiti raznim vrstama cilindara za zadebljanje.

1. SV valjak 520 mm, dostupan u radnoj širini od 3,00, 3,50 i 4,00 m

 • je pristupačan,
 • očvrsne tlo s dubokim efektom,
 • je dobra za pripremu za sadnju ili duboku sjetvu.

2. nazubljeni PV 500 mm valjak, dostupan u radnoj širini 2,50, 3,00, 3,50 i 4,00m, i zubljeni PV 600 mm valjak, dostupan u radnoj širini 3,00, i 4,00 m i:

  • učvrstite pod po celoj radnoj površini,
  • bez masti čak i na lepljivim površinama i velikim količinama biljnih ostataka,
  • opremljeni su serijskim strugačima otpornim na abraziju i obloženi tvrdim metalom (3- do 5 puta duži vek od strugača bez takve zaštite),
  • nisko ležeći strugači osiguravaju ravnomjerno zbijanje površine čak i na mokrim podovima.

3. KV 520 mm cilindrični gumeni cilindar dostupan u radnoj širini od 2,50 do 3,00 m, a KV 580 mm gumeni prsten za cilindre dostupan u radnim širinama od 3,00, 3,50 i 4,00 m, i:

 • univerzalno odgovaraju svim vrstama i uslovima tla,
 • imaju trakasto očvršćivanje, seme se odlaže u očvrsle linije pomoću vučenog raonika,
 • čak i na teškim zemljištima ostaje dovoljno tla da se seme optimalno pokrije, pogodno za bilo koje vreme, suvo ili vlažno.
Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio