sr
hr sl
Center za pomoč

Fendt kombajn serija L

Svestranost i visoke performanse

Sa kombijnima L serije nudimo vam savršen kombajn za vašu farmu. Karakteriše se maksimalnim komforom, najboljim performansama, pouzdanošću i svestranošću. Novo u ovoj klasi je Proline kabina saj edinstvenim sistemom upravljanja, Fendt VariotronicTI.

* Maks. snage zajedno s povećanom snagom.
5255 L 179 kW* 243 KM
5255 L MCS 179 kW* 243 KM
6275 L 225 kW* 306KM
6275 L MCS 225kW* 306KM

Kombajni serije L odlikuju se visokom produktivnošću i odgovarajućim kvalitetom žetve. Ovako moderna tehnologija obezbeđuje izvanredan komfor i veliki učinak pri žetvi

PowerFlov Heder Stalan protok mase u svim radnim uslovima.

PowerFeed punjač – valjak sa prstima ravnomerno dozira masu uvlačnom elevatoru.

Bubanj 600 mm
Visoka produktivnost zahvaljujući velikoj inercijskoj masi i maloj potrebnoj sanzi.

Novi nivo komfora
Mnogo prostora i udobnosti za vozača.

Modul ABC
Bubanj kombajna je produžen ABC modulum za još bolje izvršavanje.

MCS plus
Potpuno pomična podbubanj separatora za najbolji kvalitet rada.

Agco Power 6-cilindrični motor
Zahvaljujući SCR tehnologiji, motor je ekonomičan, snažan i ekološki prihvatljiv.

Tokom žetve vozač provodi puno vremena u kombajnu. Da bi nakon nekoliko sati rada bio u potpunosti fokusiran na svoj posao, Fendt nudi veoma udobano okruženje. Na primer, kabina je standardna sa klima uređajima, grejanjem, vazdušnim sedištem, naslono za ruku sa svim upravljačkim komandama je takođe povezan sa sedištem, električno podesivi retrovizorimi i još mnogo toga. Ovo omogućava vozaču najbolji pogled u svim pravcima i udobnost za ceo dan rada.

Najbolja udobnost za opušten rad

 

Kombajni za žito Fendt dolaze sa sedištima nove generacije, standardnim vazdušnim ogibljenjem i mnogim podesivim opcijama za optimizaciju vaših ličnih želja. Uz 3D podesiv volan, lakše je pronaći pravi položaj vozača tokom čitavog radnog dana. Pored vozačkog sedišta, tu je i udobno suvozačko sedište. Naslon za ruku sada je pričvršćen za sedište tako da su sve komande lako dohvatljive, jer se vozač može opustiti da upravlja. To olakšava uključenje elektro hidrauličkog pogona vršalice, hedera i puža za pražnjenje bunkera. Pored toga, na istoj lokaciji su instalirane i druge komande, kao što su: nezavisnog podešavanja zazora podbubnja i bubnja na ulazi i izlazu, brojevi obrtaja ventilatora i bubnja, opciono elektronsko podešavanja sita iz kabine kao deflektora usmerivača slame …

Višenamenska ručka dobro se uklapa u ruku

 

Ergonomsko dizajnirana multifunkcionalna ručka omogućava vozaču da hidrostatičkim pogonom upravlja sa osećajem. Pored toga, najvažnije kontrolu hedera, pražnjenje bunkera i tempomat brzine kretanja su montirane na multifunkcijskoj ručici. Sve ostale karakteristike montirane su na naslonu za ruke tako da vozač ima sve funkcije na dohvat ruke ili može sve podešavati na Variotronic terminalu osetljivom na dodir.

Pregled svih parametara na Variotronic terminalu

 

Serijski Variotronic terminal je sistem informisanja i upravljanja u vašem Fendt kombajnu. Kroz njega vozač dobija sve važne informacije o radu kombajna, kao što su: brzina bubnja i ventilatora, brzina vožnje, gubici, produktivnost, podešavanja TerraControl automatike za održavanje radne visine hedere… Takođe postoje memorija podešavanja za različite useve tako da kad i jednom podesite ostaju u memoriji terminala.

 

Ugodno okruženje

 

Kabina serije L pruža vozaču sa svom opremom najudobniji radni prostor: klima, grejanje udobno sedište i nizak nivo buke. Pored toga, kabina je postavljena na gumenim amortizere. Kombajni serije L standardno dolaze sa 14 podesivih radnih svetala.

Serija Fendt L nudi dva tipa hedera sa visokim performansama, PowerFlow i FreeFlow. Oba kombajna odlikuju stabilna konstrukcija i ujednačena distribucija pokošene mase. Posebno kod većih radnih širina, Terra Control sistem za automatsko održavanje visine i AutoLevel sistem bočnog kopiranja neravnina dolaze do izražaja a predstavljaju standardnu opremu kod L serije.

Fendt Free Flow heder

 

Fendt FreeFlow heder dostupan je u radnoj širini između 4,8 i 7,6 m. može da radi u svim uslovima. Posebno je pouzdan i lak za održavanje zbot toga što su njegove komponente spojene vijciam Sa 1.254 rezova u minuti osigurava veliku brzinu kose a samim tim i čist rez maloj potrošnji energije. Spirala hedera je prečnika 610 mm distribuira žetvenu masu ravnomerno do prednjeg elevatora – najbolji uslovi za visoku produktivnost vršalice i najbolji kvalitet žetve.

Fendt Power Flow heder

 

Kombajn Fendt PoverFlov poznat je po visokim performansama više od 30 godina. Velika udaljenost između nogu i puža za hranjenje olakšava žetvu visokih biljaka. Stalan tok žetvene mase obezbeđen je PoverFlov trakom, neposredno ispred puža dojivača. Ovo osigurava da se materijal ravnomerno gurne naprijed sa klasom za sve kulture, što rezultira povećanjem prosječne produktivnosti i efikasnosti.

Automatske funkcije za kontrolu hedera

 

Automatski sistem održavanja radne visine Terra Control, sistem za bočno kopiranje neravnina AutoLevel mogu da rade i manualno i automatski a podešavaju se direktno sa vozačevog sedišta. Na ekranu Variotronic terminala vozač može proveriti mnoge postavke i po potrebi ih promeniti. Visok komfor oslobađa vozača i pruža opuštajući rad. Na ovaj način, čak i pri velikim radnim širinama, uređaj za žetvu uvek obezbeđuje optimalnu kontrolu.

Bubanj za izvršavanje visokih performasi

 

Visoke performanse bubnja za kombajne Fendt serije L rezultat su velikog prečnika od 600 mm. To se takođe ogleda u kvalitetnom zrnu sa finim zrnom i niskim sadržajem loma. Težina bubnja povećana je zahvaljujući osam balansnih šine, koji su postavljeni između udaračkih šina, pružajući željeni obrtni moment i glatku i ravnomjernu vožnju. To smanjuje opterećenje pogonskih sklopova i usled toga potrošnju goriva. Broj obrtaja bubanja se podešava iz kabine i bez ikakvih dodataka na raspolaganju je raspon od oko 400 pa do 1200 o/min u zavisnosti od modela L serije.

 

ABC-modul (Active Beater Concave)

 

Standardna oprema uključuje ABC modul, koji je produžetak podbubnja do odbojnog bitera, što je posebno važno za useve koji se teže izvršavaju. ABC modul omogućava dodatno izvršavanje i slamu usmerava direktno i ravnomerno na slamotrese ili MSC separator ukoliko je uključen. Kao rezultat, kapacitet kombajna je maksimalan.

Fendt MCS Plus sistem izvršavanja: Power Feed Roller (PFR) …

 

Kombajn za žito Fendt serije L dostupan je sa MCS plus sistemom. Zajedno sa MCS separatorom u standardnoj opremi je i PFR valjak sa prstima, koji obezbeđuje ravnomerniji protok mase od hedera do bubnja za izvršavanje. PFR cilindar je montiran direktno na ulaznom grlu kombajna i ima prečnik od 484 mm. S brzinom od 267 o / min. on ravnomerno distribuira žetvenu masu, tako da se vršidbeni bubanj koristi u celoj radnoj širini.

… MCS sistem

 

Dva sistema u jednom – MCS plus bubanj omogućava dodatnu separaciju pre nego što se masa oddje na slamotrese. MCS plus modeli se izdvajaju od ostatka konkurencije jedinstvenim rešenjem koje im omogućava da se lako uklone posebnim sistemom kada dodatna separacija nije potrebna. Podbubanj MCS separatora se pomera pomoću elektromotora bez dodatnih alata iznad samog bubnja i on tada više nije aktivan, na primer pri žetvi kukuruza i suncokreta. Prednost MSC sistema je u tome što je zbog velikog broja podešavanja prilagodljiv različitim uslovima i zahtevima žetve.

 

Optimalno mešanje na sbirnoj ravni

 

Sabirna ravan priprema zrno i primese za čišćenje. Tokom prelaza po njoj, teška zrna se urušavaju na dno, a lagani materijal ostaje na vrhu. Za ravnomernu raspodelu – čak i na kosim terenima – sabirna ravan je podeljena uzdužnim pregradam. Sabirna ravan i bubanj su podjednako široki tako da se maksimalna produktivnost kombajna može koristiti u bilo kojem trenutku.

HC sita i najveća površina sita u svojoj klasi

 

Specijalna gornja HC sita površina osigurava optimalne performanse vetra i čišćenja, uz visoku toleranciju i retko je potrebno podešavanje. Čak i sa kratkom i lomljivom slamom, HC sita obezbeđuju visoku čistoću zrna. Pregrade su postavljene na gornjoj i donjoj strani kako bi masa mogla ravnomerno raspoređena po površini sita, čak i na blago kosim terenima.

Kućište vrlo moćnog ventilatora sastoji se ne samo od dva već i od jednog gornjeg otvora. Ovako je raspoređen dovod vazduha po celoj površini. Jednostavan rad direktno iz kabine omogućava vozaču da bira između 350 i 1050 o / min. Takođe je moguće smanjiti brzinu na raspon od 270 do 840 o / min, koji se koristi u žetvi useva sa niskom specifičnom masom, kao što je lucerka na primer.

Inteligentna povratna masa

 

Uz pomoć sistema za povrat mase, neovršeni klasovi vraćaju se na bubanj za izvršavanje. Za to se brine pužni transporter, koji dovodi masu iznad bubnja i distribuira masu po celoj širini bubnja.

 

Standardna sečka za slamu visokih performansi

 

Kombajni Fendt serije E standardno su opremljeni sečkom slame za postizanje optimalnog sečenja i optimalne raspodjele žetvenih ostataka po površini parcele. Noževi i kontra noževi su sa dvostrukim nazubljenjem lako se podešavaju radi postizanja željene dužine sečenja. Uz pomoć patentirane dovodne ploče pre sečke veoma je lako preusmeriti slamu u zboj za baliranje. Pored izuzetne snage smanjena je i potrošnja goriva.

 

Dobar kvalitet slame

 

Sistem vršalice je takav da je protok mase pravilan i »blag« prema slami. Naročito u suvim uslovima žetve, kakvi su kod nas, postižete najbolji kvalitet slame. Sa najvećim prinosom slame, hvataljka slame je idealno dizajnirana da se preša sa prešom za bala.

 

Veliki bunker

 

Zahvaljujući velikom kapacitetu bunkera, možete raditi kontinuirano, iskorištavajući maksimalno vreme za žetvu. Sa 8.600 litara, zagarantovana je visoka produktivnost. Zbog centralnog postavljenog puža za punjenje, bunker za zrno se ravnomerno puni. Uz to, dva senzora upozoravaju vozača na količinu zrna u rezervoaru. U isto vreme, vozač ima direktan pogled na količinu zrna u bunkeru kroz stakleni prozor direktno iz kabine.

 

Praznjenje bunkera

 

Pomoću gornjeg pražnjenja, visina pražnjenja se dostiže na 4,20 m. Sa kapacitetom pražnjenja do 85 l/s. Pored toga, moguće je brzo otvoriti i zatvoriti poklopac bunkera pomoću prekidača kabine i električnog sistema.

Najbolja moguća upotreba, zahvaljujući inteligentnoj konstrukciji iz dana u dan.

 

• Brzo i lako svakodnevno održavanje.
• Sve komponente su vrhunskog kvaliteta i dugog životnog veka.
• Lako se vrše adaptacije za različite useve bez komprovise na kvalitet žetve.
• Snažni motori sa najnovijom SCR tehnologijom.

 

Univerzalna upotreba

 

Kombajn može biti opremljen setom za žetvu kukuruza ili sa sekcijskom korpom koja je sa kojom se lako vrši izmena sa žitne na kukuruznu postavku.

 

Brzo i lako svakodnevno održavanje

Paket hladnjaka osigurava zadovoljavajuće hlađenje motora, hidraulike i klima uređaj. Sito za usisni vazduh se lako čisti i sprečava začepljenje čak i u najtežim uslovima rada. Platforma omogućava lak pristup hladnjacima. Pored toga, ugrađeno je nekoliko mesta podmazivanja do kojih je lako doći. Zbog jednostavne mehaničke konstrukcije, smanjuje se broj pogona, što takođe značajno smanjuje količinu održavanja. Na ovaj način možete više vremena posvetiti važnijim stvarima – žetvi. Rezervoari i kontrolne tačke za različite pogonske tečnosti, kao i mesta za njihovo punjenje i pražnjenje, optimalno su postavljeni na kombajnu. Isto važi i za filter vazduha motora. Veliki bočni paneli omogućavaju lak pristup svim glavnim sklopovima u svakodnevnom održavanju i pregledu. Centralna električna kutija nalazi se na lako dostupnoj lokaciji.

Dug radni vek

 

Svaka komponenta dizajnirana je za maksimalnu izdržljivost i za najduži vek. Mnogi delovi koji dolaze u dodir sa žetvenom masom napravljeni su od debljih materijala otpornih na habanje. Kao rezultat toga, više od 80% svih delova koji dolaze u dodir sa žetvenom masom napravljeni su od pocinčanog lima. Pored toga, sve komponente su obojene pre instalacije. Ovo produžava vek mašine i njenu prodajnu vrednost. Modularna konstrukcija olakšava zamenu pojedinih delova i na taj način štedi vreme i novac pri servisiranju.

Nova prekretnica u celoj agro industriji

 

Modeli kombajna serije Fendt serije L opremljeni su savremenim 6-cilindričnim motorima AGCO POWER – SISU. 7,4 l motori sa CommonRail tehnologijom ubrizgavanja goriva i tehnologijom sa četiri ventila po cilindru nude maksimalnu snagu od 243 KS (5255 L) i 276 KS (6275 L).

SCR – ekonomično i ekološki prihvatljivo

 

Kombajni serije L takođe su opremljeni ekonomičnom SCR tehnologijom kako bi zadovoljili zahteve za izduvne gasove Tier IV. To ne samo da je smanjilo emisiju čestica i CO2, već i uveliko smanjilo potrošnju goriva.

 

Snabdevanje tokom dugog radnog dana

 

Uz duge radne dane, uvek imate dovoljno AdBlue-a i goriva sa rezervoarima od 620 litara za gorivo i 80 litara za AdBlue. Potrošnja AdBlue-a je oko 7 procenata od ukupne potrošnje goriva.

 

Najbolja ponuda rezervnih delova

 

Fendt vam pruža profesionalnu uslugu i postavlja granice industrije u ovoj oblasti. Kroz redovne programe obuke, dileri se obučavaju da dobro vode zalihe rezervnih delova i da mašine drže spremne za rad u svakom trenutku tokom žetve. Fendt i njegova prodajna mreža spremni su da vam ponude najbolju uslugu za vaše ulaganje.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio