sr
hr sl
Center za pomoč

Fendt Slicer kosilica

Sa našim pogonom, korak naprijed je zagarantovan.

Uvek pravo rešenje

Pločaste kosilice Fendt Slicer dostupne su u raznim grebenima za košnju: odlučite se za jednostavne kosilice sa zadnjim pogonom, koje se postavljaju unazad i pružaju najbolje rezultate na kosinama. Ili odaberite prednju i zadnju kosilicu, ili kombinacija kompaktnih kosilica i kompaktnih uglova zupčanika za upotrebu i opsežne dodatne opreme. Sve diskovne kosilice mogu se opremiti komfornim noževima za brzu promenu ComfortChange-a. Zamenite noževe posebnim alatom.

Odlično od početka: pogon na prednje točkove

Kosačice na prednje točkove Fendt Slicer savršeno su prilagođene potrebama malih i srednjih preduzeća. Svojom strukturom možete lako kositi do radne širine do 3,18 m, a snaga iznosi 50 ks. Kosilice su vrlo ravne, što omogućava odličan koš i optimalan protok košene krme. Pogon se pokreće elastičnim V-remenima kroz kardansko vratilo odozgo na prvi rezni disk. Tako kosilica kosi cijelu širinu grebena kosidbe i nijedna trava nije suzbijana. Klinasti kaiševi omogućavaju dobar prenos snage i istovremeno zaštitu od preopterećenja. Pored toga, diskovi za kosilicu zaštićeni su škare zavrtnje.

Kompaktan ugaoni menjač visokih performansi

Srce grebena kosilice sa kompaktnim kutnim menjačem je šesterokutna osovina koja prolazi kroz ceo greben košnje i pokreću je pojedinačni ugaoni menjač na koji su pričvršćene prirubnice kosačkog diska. Rezultat je ravnomerna raspodjela pogonske snage koja osigurava najbolji kvalitet košnje. Šesterokutne osovine i ugaoni menjači rade u ulju koje je napunjeno tokom celog radnog veka kosilice i obezbeđuje optimalno podmazivanje u svim uslovima. Šesterokutne osovine imaju oslabljena područja na kojima se mogu probiti mehanički udari, a možete brzo nastaviti košnju mijenjajući osovinu. Kosni diskovi se mogu zakretati u paru ili centralno, u zavisnosti od željenog pozicioniranja hvataljki i okretanja menjača.

Najbolja sigurnost, brzo održavanje

Svaka diskovna kosilica Fendt Slicer sa kompaktnim ugaonim menjačem nekoliko je puta zaštićena od preopterećenja. Svi modeli su pričvršćeni na pogonski deo pomoću klinaste trake ili kliznog kvačila, a imaju i zaštitu od barijere. Pojedinačni kosački diskovi dodatno su zaštićeni DriveGuard diskovi. Kada je zaglavljen jedan disk kosilice, disk DriveGuard probija se u četiri slabe tačke i prekida pogon. Jeftini disk DriveGuard možete zameniti za nekoliko minuta i nastaviti sa radom. Zaštita diska DriveGuard nalazi se s palube za sečenje. Otvaranje kosilice za popravak nije neophodno.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio