sr
hr sl
Center za pomoč

Vučene prskalice UG

Prilagođeno zahtevima velikih imanja

Vučene prskalice UG Nova, sa rezervoarima od 2400 i 3200 litara, posebno su prilagođene potrebama velikih imanja i dobavljača mašinskih usluga. Širok čelični okvir, kompaktni rezervoar i robusne letvice osiguravaju potrebnu stabilnost. Sve cevi su zaštićene u okviru.

Izuzetno stabilna i lagana

Zbog posebne strukture profila, Amazone prskalice su izuzetno stabilne i istovremeno lagane. Takva konstrukcija takođe omogućava upotrebu na manjim traktorima ili upotrebu većih raspršivača. Za bezbedan i brz drumski prevoz, Super-S takođe ima veoma usku transportnu širinu od samo 2,40 metara, čak i pri velikim radnim širinama.

Rezervoar za čistu vodu

 

Rezervoar od 180 litara omogućava da čista voda bude dostupna u svakom trenutku. Ako se uređaj za mešanje zatvori u položaj “ispiranje” i prebaci se na obrnuti rad, započinje čišćenje filtra pumpe, pumpe, fitinga, linije za prskanje i mlaznica. To se može učiniti i sa još uvek punim glavnim rezervoarom. Tako su isključeni kvarovi usled osušenih ostataka mešavine za prskanje.

Oprema za čišćenje

 

Rotacione mlaznice koriste se za čišćenje unutrašnjih zidova spremnika raspršivačkom smešom. Pomoću četke opreme za čišćenje prskalica se može spolja temeljito oprati spolja.

Beskonačno promenljivi mehanizam za mešanje

 

Rad mehanizma hidrauličkog mešanja može se podesiti neprekidno dok se potpuno ne zaustavi. Ovo sprečava pjenjenje ili olakšava pražnjenje ostataka prskanja. Kod Amazon prskalica, višak mešavine za prskanje vraća se na mesto pumpe nakon povratne linije. Tako se isključuje slučajno mešanje smeše za prskanje.

 

Pumping tehnika

 

Pomično postavljene membranske klipne pumpe pouzdane su i otporne na rad bez tečnosti i na upotrebu tečnih đubriva. Verzija sa više rolni osigurava i visoke performanse usisavanja, čak i potisak i lagan rad. Opcionalne pumpe su 250 i 370 l / min. Za kontinuirano nadgledanje rada pumpe sa vozačevog sedišta, izjednačenje zapremine ulja za sve pumpe prikazano je gore, u vidnom polju vozača.

 

Rastvaranje i punjenje

 

Aktivne supstance u obliku praha i velika količina uree brzo se i bezbedno rastvaraju, dok se rezervoar napuni kružnom linijom koja ide duž unutrašnje ivice spremnika ili u mernu posudu opremljenu sa mlaznicom.

 

Robusna i pouzdana tehnika

 

Široki profilni okvir, kompaktni rezervoar i robusna šipka za sprej osiguravaju vam potrebnu stabilnost. Sve ivice su zaobljene, a sve cevi se nalaze u okviru.

Ispiranje konzervi za sprej

 

Na raspolaganju je rotaciona mlaznica za bezbjedno čišćenje sprejnih boca i za potpuno korišćenje sadržaja posude. Takođe se može koristiti za čišćenje zatvorene posude.

 

Podvozje

 

Šasija se na zahtev kupca može opremiti osovinom koja ne koči, sistemom sa dvostrukim komprimovanim vazduhom ili hidrauličkim kočnim sistemom.

Biljkama prijatna vožnja

 

Podesiva staza, velika slobodna visina i ravna donja strana pričvršćivanja bez stršećih delova olakšavaju prijatan rad. Amazonski blatobrani mogu se podesiti u skladu sa različitim dimenzijama guma. Odabir prave gume najvažnija je stvar za rad podređen biljkama. Dostupno je nekoliko vrsta ruda za prikolicu:

Priključna ruda SelfTrail
Izuzetno stabilna ruda prikolice, gde točkovi prskalice ostaju u točkovima traktora, osiguravaju da prikolica zaista prati traktor. Podesiva dužina omogućava podešavanje geometrije upravljanja na traktoru. Krajnja brzina je 25 km / h.

Priključna ruda UniTrail
Univerzalna ruda za prikolicu može se instalirati u transportnim i radnim funkcijama. Hidraulično upravljanje omogućava da se prskalica prilagodi nagibu terena i manevrira u različitim usevima. Krajnja brzina je 40 km / h.

Trail-tron
Trail-tron je elektro-hidraulički upravljana priključna ruda koja se koristi preko radnog računara Amatron +. Također se može upravljati preko multifunkcijske poluge direktno iz kabine traktora. Krajnja brzina je 40 km / h.

 

Letva za prskanje Q-plus

 

Hidraulično savijanje i sklapanje je obezbeđeno snažnim hidrauličnim cilindrom. Standardna oprema uključuje: hidraulično podešavanje visine, trosmernu apsorpciju udara i jednostrano slaganje leve ili desne strane letve. Profil širine 80 mm pruža potrebnu stabilnost. K-plus raspršivač se može otvoriti ili zaključati na bilo kojoj željenoj visini, samo ako je transportni štitnik otvoren. presaviti.

 

Letva za prskanje Super-S

 

Šipke za raspršivanje Super S mogu se automatski preklopiti ili demontirati preko hidrauličnog cilindra. U transportnom položaju, letve za prskanje su izuzetno kompaktno montirane na osnovnu jedinicu, na transportnoj širini od samo 2,40 m. Transportna visina je približno 2,90 m. Super-S ram sa čeličnim profilima širine do 140 mm je izuzetno stabilan. Sa 3k podstavljenim nastavkom, hidrauličnim podešavanjem visine i elastičnim klizačima, Super-S šine vode se sigurno i sa tačnim rastojanjem po neravnim delovima. Dostupne su u radnoj širini od 15, 16, 18, 20, 21, 24, 27 i 28 metara. Na strmim padinama i na velikim radnim širinama, razumno je koristiti podešavanje nagiba u neutralnom položaju. Brzo i precizno naginjanje letve i njeno vraćanje u početni položaj vrši se iz kabine traktora i pouzdano je i jednostavno.

Cijevi za zaštitu mlaznica u vanjskom dijelu ili duž cijele radne širine letve za prskanje pružaju dodatnu zaštitu za izbočenje mlaznica ili trostrukih tijela mlaznica. Transparentnost u drumskom saobraćaju je uzorna. Tamo gde traktor ulazi, prolazi i kroz šipku Super-S. Ni jedan deo ne izlazi iz dimenzija traktora, tako da ne može doći do oštećenja letve.

Moderno i precizno

 

AMAZONE AMASPRAI + je robusna i jednostavna prskalica. Korisnik se može fokusirati na vožnju dok računar kontroliše i reguliše u skladu sa brzinom vožnje.

Serijske funkcije:

 • jednoredni displej visokog kontrasta,
 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 7 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • hektara brojač (ukupno i dnevno brojilo),
 • +/- 10% taster.

Dodatne funkcije:

 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • zamena krajnjih i rubnih mlaznica (alternativa pre montaži),
 • preklapanje i nagibanje pomoću jednog dvosmernog hidrauličkog ventila (DV) (električna sklopka),
 • implementiran ASD: serijski interfejs.

AMATRON + računar pruža potpuno automatsko podešavanje prethodno podešenih količina prskanja (l / ha). Promjene u količinama +/- mogu se brzo i tačno odabrati i prilagoditi u datim procentnim koracima. Sve funkcije armature i letve mogu se upravljati jednom rukom. Senzor za punjenje električnog rezervoara omogućava stalno praćenje količine dostupnog spreja. Pomoću digitalnog manometra, AMATRON + neprekidno nadgleda i pruža informacije o pritisku. Računar upravlja zadacima i ima mogućnost da čuva. Spreman je ISOBUS i ima serijski interfejs za povezivanje GPS terminala i Hidro-N senzora.

Serijske funkcije:

 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 9 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • upravljanje nalozima sa 20 memorijskih lokacija,
 • serijski interfejs za GPS dokumentaciju i upotrebu,
 • ISOBUS spreman.

Dodatne funkcije:

 • etiketiranje pena
 • prekidač krajnjih i rubnih mlaznica,
 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • profesionalno savijanje za jednostrano savijanje ili naginjanje prskalica (potreban je samo jedan kontroler),
 • Daljinska kontrola – automatsko podešavanje radne visine traka prskalice,
 • Komforni paket – daljinsko upravljanje protokom prskanja.

 

Višenamenska poluga

 

Naročito je rukovanje mašinom višenamenskom ručicom (džojstik). Najvažnije funkcije prskanja mogu se kontrolisati pomoću ergonomski dizajnirane poluge bez vidljivog kontakta. AMATRON + je tako samo kontrolni i ulazni uređaj. Mali prekidač omogućava upotrebu 8 tastera na tri različita nivoa.

Da biste isključili pojedinačne širine dela za posebne poslove (lokalno prskanje) ili useve (povrće), možete odabrati i onemogućiti odgovarajuće širine dela sa računarom AMATRON +.

Ako se ova funkcija koristi redovno, preporučujemo upotrebu AMACLICK-a.

Gnojenje tečnim đubrivom

 

Za upotrebu sa tečnim đubrivima, Amazon nudi višestruke mlaznice koje omogućavaju prskanje većih kapljica. Za kasnu gnojidbu tečnim đubrivima bez rizika su na raspolaganju vučene cevi. Aluminijski profili se mogu preurediti sa nekoliko hvataljki. V2A utezi poboljšavaju položaj uvučenih cevi između biljaka.

 

Spoljašnja oprema za pranje

 

Sa spoljnom opremom za pranje, uključujući kalem za cev, creva za visoki pritisak od 20 stopa i pištolj za pranje, raspršivač se može koristiti odmah nakon upotrebe, tj. još uvek u polju, temeljno se operite spolja.

 

Rasveta

 

Amazone takođe nudi pristupačno osvetljenje drumskih prskalica sa znakovima upozorenja, držačem registarskih tablica i prednjim svetlima, što garantuje dobru vidljivost i sigurnost u saobraćaju.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio