sr
hr sl
Center za pomoč

Rotaciona drljača KE

Rotaciona drljača KE Special

Robusni i pristupačni za traktore do 140 KS. Rotaciona drljača KE radne širine 2,50 i 3 metra podjednako je korisna za obradu tla nakon oranja kao i za setvu na prethodno rastresito tlo.

Rotacione drljače KE Special i Super

Snažan dvostruki okvir, osovina rotora i nosači noža napravljeni od jednog dela i opružna sečiva čine roto drljaču izuzetno stabilnom. Čak i kada prelazite preko izuzetno velike količine slame ili gomile zemlje, nema problema s obzirom da postoji dosta prostora između nosača noža i ravnog zida (dna). Sa Amazonovim sejačima i valjcima čini savršenu kombinaciju. Pošto dolaze iz jedne fabrike, njihovi elementi su pažljivo tehnički prilagođeni jedni drugima i na taj način pružaju veliku preciznost i efikasnost u radu.

Priprema tla za sjetvu u najtežim uslovima

 

KE Super je mašina koja zadovoljava visoke zahteve savremenih poljoprivrednih biljaka. Svojom robusnošću prilagođen je velikim opterećenjima. KE Super je prava rotaciona drljača za traktore do 180 ks jer su obe efikasne kombinacije za sjetvu. Dostupan je u radnoj širini od 3 do 4 metra.

Radna dubina rotacione drljače može se ugodno podesiti okretanjem i okretanjem vijaka, zvanim ekscentrično, i može se podesiti na 16 stepeni. Tokom rada, nosač leži ispod ekscentričnog i podiže se tek nakon podizanja na menjač. To omogućava rotacijsku drljaču ili rotacioni koš za preskakanje kamenja bez potrebe za podizanjem valjka i sadilice. Zbog toga se noževi i pogonski elementi manje opterećuju.

Stabilan okvir

 

Čvrsti 6 mm profilni okvir i dvostruko dno kućišta menjača sa zavarenim ležajevima osiguravaju otpor okretanja. Takva konstrukcija je u stanju da izdrži velika opterećenja koja nastaju pri transportu zbog teških zubnih zadebljajućih cilindara i mašina za nošenje.

 

Velika udaljenost od zemlje

 

Velika udaljenost između držača noža i zemlje sprečava začepljenje čak i kada se noževi noža rotora jako troše. Takođe, velike nepravilnosti i količine biljnih ostataka ne dovode do nakupljanja tla. Držači noža kružnog oblika napravljeni od specijalnog čelika sprečavaju zaglavljivanje kamenja između rotora.

Stabilan spiner

 

Okretna osovina i nosač alata su svi u jednom komadu čelika visokog kvaliteta. Osovina je integrisana u ram sa velikim razmakom i dvostruko zapečaćen kasetnim zaptivačem protiv proticanja ulja i labirintnim zaptivačem protiv prodora biljnih vlakana i prljavštine.

Zaštita od kamena

 

Opružni dodatak omogućava da se noževi povuku na kamenje. Oštrice su čvrsto stegnute u džepu u sredini nosača. Džep se pruža ka spolja, tako da se horizontalni deo noža može zakretati opružno. Na taj način, kontakt vrha noža sa kamenjem omogućava ublažavanje teških udara.

Brza zamena noževa

 

Oštrice se jednostavno gurnu u džepove nosača i osiguraju opružnim štitnikom. U ovom postupku ne postoje vijci za noževe. Amazone je takav privitak patentirao zbog svojih okretnih drljača i motika. Kovani noževi od specijalnog kovanog čelika su elastični i otporni na habanje.

Bočna ploča

 

Bočna ploča sprečava da zemlja nestane iz utičnice na bočnim stranama. Spuštena obloga od lima može se zaustaviti zaprekama. Opcionalni bočni paneli su takođe dostupni kao opcija.

Ploča za niveliranje

 

Ploča za niveliranje uravnotežuje protok zemlje između rotacione drljače i valjka i gura kamenje dole. Visina ploče za izravnavanje može se udobno i brzo podesiti pomoću ručke. To omogućava da zadnji valjak ravnomerno očvrsne obrađenu zemlju.

Podešavanje radne dubine

 

Radna dubina okretne brane podešava se prevrtanjem preko utvrđenog četverostranog ekscentričnog vijaka kompanije Amazon. Tokom rada, nosiva ruka je ispod vijka i odmara se tek nakon podizanja kućišta menjača. Na taj način, bez okretanja valjka i sejalice, rotaciona drljača može „preskočiti“ preko stena. Ovo štiti oštrice i pogonske elemente.

Menjač sa promenom stepena prenosa – KE Special

 

Jednostavan ugaoni aktuator samo jednom preusmerava snagu i prelazi direktno na nosač noža:

 • štedi gorivo, manje prenosa znači manje unutrašnjeg trenja, manje toplote i manje habanja,
 • maksimalni obrtni moment dostiže se samo na vratilu rotora; ovo pruža veliku izdržljivost i sigurnost i ne opterećuje traktor.

E-kutija je lakša od ostalih mjenjača. Težina i dizanje su manje. Ovu rotacijsku drljaču mogu podići i manji traktori. Brzina noža može se promeniti bez alata zamenom dva konusna zupčanika – čak i na terenu. To omogućava optimalno prilagođavanje različitim tlima i lako je za upotrebu i po povoljnim cenama, jer vam nisu potrebni dodatni zupčanici.

Menjač – KE Super

 

Brzina rotora može se menjati promenom stepena prenosa u glavnom menjaču.

Priključak za kardansko vratilo

 

Rotaciona drljača ima mogućnost ugradnje transmisije za pogon osovine PTO. Ovo npr. pokreće pneumatski sejač montiran u kombinaciji dodatka za rotacionu drljaču.

Oraš traga traktora

 

Oraš traga traktora sprečava da se tlo zbije iza traktora. To omogućava podešavanje radne dubine rotacione drljače što je plitko što povećava efekat i smanjuje potrošnju goriva.

Hidraulični lift

 

Hidraulično dizanje smanjuje potreban lift za približno 25%. Rotaciona drljača ili kultivator se podižu samo tokom rotacije onoliko dugo koliko je potrebno da se vratilo vratila vrati. Hidraulički sistem podizanja može podići sejalicu veoma visoko. Težište drumskog saobraćaja je blizu traktora. Konektor je okretniji i možete voziti brže.

Pogodan cilindar za zadebljanje

 

Amazonske rotacione drljače mogu se opremiti raznim vrstama cilindara za zadebljanje.

1. SV valjak 520 mm, dostupan u radnoj širini od 3,00, 3,50 i 4,00 m

 • je pristupačan,
 • očvrsne tlo s dubokim efektom,
 • je dobra za pripremu za sadnju ili duboku sjetvu.

2. zubljeni PV 500 mm valjak, dostupan u radnoj širini 2,50, 3,00, 3,50 i 4,00m, i zubljeni PV 600 mm valjak, dostupan u radnoj širini 3,00, i 4,00 m i:

 • učvrstite pod po celoj radnoj površini,
 • bez masti čak i na lepljivim površinama i velikim količinama biljnih ostataka,
 • opremljeni su serijskim dodavanjem strugača otpornog na abraziju i obloženih tvrdim metalima (3 do 5 puta duži vek od strugača bez takve zaštite),
 • nisko ležeći strugači osiguravaju ravnomjerno zbijanje površine čak i na mokrim podovima.

3. KV 520 mm cilindrični gumeni cilindar dostupan u radnoj širini od 2,50 do 3,00 m, a KV 580 mm gumeni prsten za cilindre dostupan u radnim širinama od 3,00, 3,50 i 4,00 m, ter:

 • univerzalno odgovaraju svim vrstama i uslovima tla,
 • imaju trakasto očvršćivanje, seme se odlaže u očvrsle linije pomoću vučenog raonika,
 • čak i kod težih tla ostaje dovoljno tla da optimalno prekrije sjeme,
 • pogodni su za bilo koje vreme, suvo ili vlažno.
Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio