sr
hr sl
Center za pomoč

ZA M

AMAZONE je razvio novu seriju ZA-M prvenstveno radi sigurnosti. Zbog toga vam ZA-M serija pruža najsigurnije rasipače i najsavremeniji centar za podršku gnojiva. Sa serijom ZA-M danas imate na raspolaganju sve moguće dodatke:

  • uređaj za širenje granice – graničnik sa daljinskim upravljačem -,
  • kontrola brzine pomoću AMADOS + ili AMATRON +,
  • tehnika vaganja sa automatskom kalibracijom za rasipače ZA-M Profis,
  • hidraulični pogon sa automatskim uređajem za rasipanje i 6 puta pojedinačnim prebacivanjem širine pomoću rasipača ZA-M Profis Hidro,
  • GPS-Svitch sistem za automatsko aktiviranje pojedinačnih parcijalnih širina sa preciznim pozicioniranjem.

SBS – Soft Ballistic System

S mineralnim đubrivima se mora postupati sa posebnom pažnjom i mekoćom tako da se tačno raspoređuju po radnoj širini i budu dostupna svim biljkama. Gnojivo koje je već oštećeno u posipaču ne može se tačno raširiti. Amazonov meki balistički sistem integrisan je u nosive ZA-M rasipače. Mehanizam za mešanje, elementi za doziranje i pločice za izbacivanje optimalno su prilagođeni jedni drugima i stoga su posebno mekani za rukovanje đubrivom. Drugim rečima, to znači širenje đubriva koje garantuje dobar usev.

Animacija SBS-sistema https://service.amazone.de/microsites/sbs/

Kompaktne veličine rezervoara od 1000 do 1500 litara, sa malom visinom punjenja i radnom širinom od 10 do 36 metara.

Amazone sa serijom ZA-M 1001 Special nudi rasipače mineralnih đubriva pogodnih za svakog proizvođača poljoprivrednih proizvoda i usluga. ZA-M dvostruki izbacivač za izbacivanje je pristupačan ulaz u ovu seriju. Osnovni rezervoar (1000 l) može se povećati do 1500 litara, uz robustan dodatak koji se jednostavno montira. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 1800 kg. Održavanje reduktora u uljnoj kupelji, što znači da je srce priključka neuništivo, nije potrebno. Integrisana zaštita od preopterećenja štiti reduktor od oštećenja. Za seriju ZA-M, ceo mehanizam za izbacivanje je izrađen od nerđajućeg čelika. To osigurava dug vek i visoku efikasnost i vrednost preprodaje. Izbacivači OM mogu se lako i bez alata prilagoditi normalnoj gnojidbi i kasnoj gnojidbi, a precizno rasipanje (pokrivanje) se postiže radnim širinama od 10 do 36 metara.

Srednji kapacitet rezervoara od 1200 do 2700 litara, radne širine od 10 do 36 metara.

Dvostruki izbacivač za izbacivanje ima bazni rezervoar zapremine 1200 litara. Uz robusne priključke, koje se lako montiraju, zapremina se može povećati na 2700 litara. OM diskovi vrše precizno širenje na radnim širinama od 10 do 36 metara. Postavljanje ih za normalnu oplodnju i kasnu oplodnju je jednostavno i nisu potrebni nikakvi alati. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 3100 kg. Za seriju ZA-M, ceo mehanizam za izbacivanje je izrađen od nerđajućeg čelika. To osigurava dug vek i visoku efikasnost i vrednost preprodaje. Održavanje menjača u uljnoj kupelji, što je neuništivo srce priključka, nije potrebno. Integrisana zaštita od preopterećenja štiti reduktor od oštećenja.

Veliki rezervoar od 1500 do 3000 litara, sa radnom širinom od 10 do 36 metara.

Za-M 1500 valjak rasturač je idealan dodatak za dobavljače hardvera i velika imanja. Kapacitet skladišta je 1500 litara. Uz robusne priključke koji se lako mogu pričvrstiti za bazu, njegov kapacitet može se povećati i do 3000 litara. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 3100 kg. Održavanje reduktora u uljnoj kupelji, što predstavlja neuništivo srce pričvršćivača, nije potrebno. Integrisana zaštita od preopterećenja štiti reduktor od oštećenja. Zahvaljujući dvostrukom preklapanju, OM ejektorske ploče postižu maksimalnu tačnost širenja pri radnim širinama do 36 metara. Podešavanje za normalnu oplodnju i kasnu gnojidbu je jednostavno i bez alata. Za seriju ZA-M, ceo mehanizam za izbacivanje je izrađen od nerđajućeg čelika. To osigurava dug vek i visoku efikasnost i vrednost preprodaje.

Kao standardna oprema je vaga i paket opreme Tronic, rezervoarom od 1000 do 1500 litara i radnom širinom od 10 do 36 metara.

Sistem za vaganje nudi kontrolisanu udobnost i veću sigurnost. Bez upotrebe ćelije za vaganje, mrežni sistem detektuje različita svojstva đubriva – sa velikom tačnošću merenja. Automatski upoređuje stvarnu količinu namaza sa željenom količinom. Prepoznaju se varijacije u protoku gnojiva, npr. za heterogena mineralna đubriva i rasipač automatski organizuje novo podešavanje električnih dozirnih zaklopki. Pored toga, tačna količina koja se raspršuje tačno se evidentira u svrhu analize hranljivih sastojaka za pojedinačne parcele. Stabilni okvir za vaganje postavljen je na način da se ne povećava niti težište niti visina punjenja. Za uravnoteženo snabdevanje hranljivim materijama, pritiskom na dugme putem vašeg računara AMATRON + možete promeniti količinu trošenja.

Dodatna mrežna N-senzorska tehnologija omogućava potpuno automatsko prilagođavanje količine čistom azotu koji je već primljen. ZA-M 1001 Special profiS ima osnovni rezervoar od 1000 litara koji se može povećati i do 1500 litara. Rasipač pokriva radne širine od 10 do 36 metara. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 2100 kg. Standardno dolazi sa paketom opreme Tronic, a dodatna oprema uključuje Comfort paket (sa opcionom kontrolom svih hidrauličkih funkcija) i Hidro paket (hidraulično upravljanje pločama za izbacivanje i pogon).

Standardno se isporučuje sa mašinom za vaganje i paketom opreme Tronic, rezervoarom od 1500 do 2500 litara i radnom širinom od 10 do 36 metara.

Sistem za vaganje nudi kontrolisanu udobnost i veću sigurnost. Bez upotrebe ćelije za vaganje, mrežni sistem detektuje različita svojstva đubriva – sa velikom tačnošću merenja. Automatski upoređuje stvarnu količinu namaza sa željenom količinom. Prepoznaju se varijacije u protoku gnojiva, npr. za heterogena mineralna đubriva i rasipač automatski organizuje novo podešavanje električnih dozirnih zaklopki. Pored toga, tačna količina koja se raspršuje tačno se evidentira u svrhu analize hranljivih sastojaka za pojedinačne parcele. Stabilni okvir za vaganje postavljen je na način da se ne povećava niti težište niti visina punjenja. Za uravnoteženo snabdevanje hranljivim materijama, pritiskom na dugme putem vašeg računara AMATRON + možete promeniti količinu trošenja.

Dodatna mrežna N-senzorska tehnologija omogućava potpuno automatsko prilagođavanje količine čistom azotu koji je već primljen. ZA-M 1500 profiS ima bazni rezervoar od 1500 litara koji se može nadograditi na 3000 litara. Rasipač pokriva radne širine od 10 do 36 metara. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 3100 kg. Standardno dolazi sa paketom opreme Tronic, a dodatna oprema uključuje Comfort paket (sa opcionom kontrolom svih hidrauličkih funkcija) i Hidro paket (hidraulično upravljanje pločama za izbacivanje i pogon).

Rasipač velikog kapaciteta sa radnom širinom od 15 do 52 metra i velikim rezervoarom od 3.000 do 4.200 litara.

ZA-M ultra rasipač mineralnih đubriva Amazon je razvio u okviru svoje najmoćnije ponude proizvoda. Kombinuje najveću preciznost i performanse.

ZA-M Ultra ima bazni rezervoar od 3000 litara, koji se pomoću dodataka može povećati na 4200 litara. OM izbacivači postižu maksimalnu tačnost širenja pri radnim širinama od 15 do 52 metra. Izuzetno stabilan, ali lagan okvir je optimalno razvijen za ovu klasu i ima ukupnu nosivost od 4100 kg. Ceo sistem rasipača je napravljen od nerđajućeg čelika. Održavanje reduktora u uljnoj kupelji, koji predstavlja srce neuništivog srca konektora, nije potrebno. Integrisana zaštita od preopterećenja štiti reduktor od oštećenja.

Ploče za izbacivanje

 

OM diskovi sa rotirajućim noževima za izbacivanje stvaraju posebno tačnu sliku raširenja. Podešavanje se obavlja gotovo svake sekunde bez svih potrebnih alata. Vaga za podešavanje nalazi se na vidljivom području korisnika konektora. Za kasnu oplodnju, potrebno je jednostavno podići noževe lopatica za izbacivanje. Niske i stalne brzine daju đubrivu vrlo mekano ubrzanje. Niske spoljne strane slike za posipavanje osiguravaju njenu neosjetljivost na bočni vjetrić, kao i svojstva posipavanja različitih vrsta đubriva. Izmetne ploče Omnia-Set su u potpunosti izrađene od nerđajućeg čelika. Za-M 1001 Special, rasipači 1200 i 1500 mogu se opremiti sa izbacivačima OM 10-16, OM 18-24 i OM 24-36 (prekrivenim slojem tvrdog metala).

Mehanizmi mešanja visokih performansi

 

Mehanizmi mešanja visokih performansi osiguravaju ravnomerni protok kroz potpuno prekrivenu izbacivačku rupu. Sa okruglim i polako rotirajućim (196 o / min) spiralnim mehanizmima za mešanje, đubrivo se kreće tiho i ravnomerno do rupe za izbacivanje. Zbog duboko postavljenog vrha lijevka napravljenog od nerđajućeg čelika, ostaci đubriva u rezervoaru su vrlo mali.

Dvostruki levak

 

Dvostruki levak ima optimalno strme zidove uprkos plitkom rezervoaru sa malim punjenjem. Na taj način se obezbeđuje ravnomerni protok đubriva na padini i minimizira preostalo đubrivo. Dvostruki spremnik omogućava kontinuiranu kontrolu rada posipača. Gusta mreža kroz koju se đubrivo mora napuniti sprečava neispravnost priključka. Prilikom čišćenja posipača, oni se mogu lako i brzo prebaciti i vratiti u radni položaj.

Podešavanje količine

 

Sistem za kontrolu jačine zvuka sa dva nezavisna klizača za podešavanje nalazi se izvan prljavog područja, što znači da se ni traktori kotača ni prašina nastala širenjem mineralnog đubriva na diskove za posipanje ne mogu zaprljati. Tako ostaje čist i spreman za upotrebu sve vreme. Pokazatelji količine montirani su na velikoj, transparentnoj mernoj skali, tako da se odmah mogu prepoznati različita podešavanja, kao što su. prilikom gnojenja po ivicama.

 

Dva sistema zatvarača

 

Sistem dvojnih loput z dozirno in zapiralno loputo lahko upravljate obojestransko neodvisno. Dvostransko delujoče hidravlično upravljane zapiralne lopute omogočajo hitro odpiranje in zapiranje na koncu polja. Izklop, tj. enostransko trosenje, je mogoče izvajati zelo preprosto z omejevalnikom za gnojenje ob mejah. Za traktorje z enim samim hidravličnim izhodom je v okviru dodatne opreme možna vgraditev hidravličnega razvodnika.

Transportni točkovi

 

Čvrsti točkovi olakšavaju pričvršćivanje i iskopčavanje rasipača i kretanje po dvorištu. Točkovi se mogu brzo ukloniti. Što je još udobnije, rasipač možete spojiti i iskopčati s Tele-Space teleskopskim vratilom.

Cerada

 

Jednostavno podignite lim za dizanje pre nego što ga napunite. To vam omogućava da nastavite sa širenjem đubriva čak i u lošem vremenu.

Rasveta

 

Amazone standardno dolazi sa svim svojim ZA-M rasipačima sa sigurnosnim prstenom, svetlima i znakovima koji su u skladu sa nemačkim propisima o drumskom saobraćaju StVZO.

Limiter Spreader

 

Ograničivač je moderan sistem rasipanja duž granice parcele, koji se koristi kada prvi prilaz leži na polovini radne širine posipača. Namenjena je za širenje po rubnim i pograničnim površinama i duž rovova. Kada se širi po graničnim površinama i u rovovima, količina rasipanja na silaznom graničniku na odgovarajućoj polovini automatski se smanjuje korišćenjem sistema AMADOS + ili AMATRON +. Odlučujuća prednost je da uz upotrebu graničnika više nema potrebe za zaustavljanjem, prekidom rada i napuštanjem traktora.

Za rasipač ZA-M možete odabrati desni ili levi bočni graničnik. Moderni traktori imaju većinu kontrola sa desne strane vozačevog sedišta. Zbog toga je širenje granice udobno i transparentno s novim graničnikom s desne strane. Napravljen je u potpunosti od nerđajućeg čelika i jednostavno se premešta u rašireni ventilator pomoću hidrauličnog cilindra. Ploča sečiva zatim menja smer izbacivanja dela đubriva. Na taj način se može postići optimalno bočno širenje na graničnoj površini. Ograničivač se može pomerati na stabilan okvir unutar pokretnog područja prostorije. Tako se, u zavisnosti od vrste đubriva, može premestiti u željeni položaj za širenje na graničnim i ivicnim površinama i duž rovova. Za više informacija pogledajte proračunsku tablicu i oznaku uređaja. Kada vam ne treba graničnik, možete ga jednostavno podići hidrauličnim cilindrom.

Ploča za rasipanje granica

 

Tele-Set ploča se takođe koristi kada prvi točkovi leže blizu ivice polja na polovini radne širine posipača. Zamenom ploče za izbacivanje, bez potrebe za alatima, rasipač se prilagođava od normalnog trošenja do širenja po ivicama ili ivicama.

 

List za širenje ivica

 

Ako je prvi trag direktno na ivici polja, širenje ivica se vrši jednostranim odvajanjem ploče za izbacivanje i ograničavajućeg lima za širenje ivica. Jednostrano ručno preklapanje ploča je jeftino rešenje za širenje ivica i uvek se izvodi na levoj strani u smeru vožnje.

Paket Control

 

Kontrolni paket omogućava AMADOS + računaru da elektronski kontroliše potrošenu količinu đubriva, u zavisnosti od brzine kretanja traktora. Unapred podešena količina posipanja ostaje ista kada odaberete optimalnu radnu brzinu. Ovo je posebno korisno za traktore sa stalno promenljivim prenosom. Jednostavnim pritiskom na dugme kontroliše se unos ili pomicanje količina sa jedne ili obe strane u koracima od 10%. Pored toga, postupak kalibracije je znatno pojednostavljen. Podešavanje doze omogućavaju robusni motori na dozirnim zaklopkama. Aktiviranje hidrauličnih zaklopki u sistemu dvostrukih zaklopki događa se nezavisno od elektronskog odmjernog zaklopka, tako da je aktiviranje brže i štiti elektronske pokretače od prekomernog habanja.

Paket Tronic

 

Paket Tronic omogućava AMATRON + da elektronski reguliše količinu korišćenog đubriva, zavisno od brzine rada. Unapred podešena količina ostaje ista kada odaberete optimalnu radnu brzinu. Jednostavnim pritiskom na dugme kontroliše se količina promene na jednoj ili obe strane, gore ili dole u ​​slobodno izabranim koracima. Pored toga, sistem kontroliše položaj graničnika širenja i automatski prilagođava zapremine kada se širi duž granica. Integrisani serijski interfejs omogućava povezivanje Hidro-N senzora i GPS terminala. AMATRON + je user-friendli zbog svog jednostavnog, transparentnog i logičnog rukovanja, a može ga kontrolisati i drugim Amazon priključcima, poput prskalica i sadnica.

ZA-M Profis Hidro i ZA-M Ultra Profis Hidro

 

ZA-M Profis Hidro i ZA-M Ultra Profis Hidraulični raširivači sa hidrauličnim rasponom nude potpunu nezavisnost od broja obrtaja motora i brzine kretanja. Broj diskova za rasipanje i broj osovina za mešanje su regulisani i kontrolisani elektro-hidraulički. Savremeni traktori sa komforno kontrolisanim hidrauličnim sistemom uvek mogu voziti u optimalnom rasponu brzina, čime se dodatno štedi gorivo. Najvažnija prednost ovog pogonskog sistema je promenljiva kontrola radnih širina na ivicama kopa i za širenje u klinovima. Unapred podešena 6k pojedinačna delimična aktivacija površine sprečava veliku prekomernu ili nedovoljnu oplodnju.

 

Automatska i poziciona precizna kontrola rasipača ZA-M Profis Hidro i ZA-M Ultra Profis Hidro

 

Precizno pozicioniranje putem satelitskog navigacijskog sistema (DGPS) omogućava da se raspršivač potpuno i precizno uključi i isključi potpuno. Ovo se takođe odnosi na precizno podešavanje radne širine. GPS-Svitch sistem je dodatni računar traktora koji, koristeći GPS mrežu satelita, omogućava preciznu kontrolu nad prednjim i rubnim delovima. Traktor računari pamte njegove granice prilikom prvog putovanja po ivicama paketa sa sistemom za rasipanje uključenim duž granice paketa. Na osnovu ovih ograničenja, u računaru traktora, bez obzira na parametre mašine (radnu širinu, raspon širenja itd.), Određuje se u kojim će se točkama na partiji mašina uključiti ili isključiti ili gdje se radna širina mora prilagoditi. Računarski traktor automatski prepoznaje da li radi na prethodno obrađenoj površini, isključujući odgovarajuću delimičnu širinu mašine ako je potrebno. Za-M rasipač poseduje poseban modul koji uzima u obzir različite dimenzije ventilatora za rasipanje iza mašine. Kada mašina npr. ulazi na leđa, zahvaća se u drugom položaju nego pri napuštanju leđa. GPS-Svitch sistem omogućava precizan i udoban rad i danju i noću.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio