sr
hr sl
Center za pomoč

Fendt 800 Vario

Kada inovacija potiče od strasti!

Fendt postavlja smernice sa udobnom kabinom k5, novo dizajniranim pneumatskim ogibljenjem kabine, potpuno novom elektronikom i tehnologijom motora AdBlue koja već zadovoljava standard emisije Tier 3b (evropski standard za emisiju necestnih vozila).

* Nazivna snaga (kV / KS) EG 97/68
Fendt 822 Vario 159 kW 216 KM
Fendt 824 Vario 174 kW 237 KM
Fendt 826 Vario 188 kW 256 KM
Fendt 828 Vario 203 kW 276 KM

VIŠE sa MANJE je naš cilj

Inovacija postaje korisna tek kada donosi značajne koristi kao savršene komponente. Ovo je ono o cemu se bavi Fendtova efikasna tehnologija. Cilj je: VIŠE s Manjem – postići VIŠE uz manje korišćenje resursa kao što su vreme, gorivo ili obrtni kapital. Pogledajte kako vam Fendt efikasna tehnologija daje presudnu prednost u ekonomičnosti i profitabilnosti.

Efikasnost je pokretačka snaga Fendta i vašeg dugoročnog uspeha.

Sa novom ponudom kompaktnih traktora od 800 Vario, Fendt ulazi u raspon snage od 200 do 280 KS, dostižući maksimalnu brzinu od 60 km / h. Potpuno novi koncept kombinuje kompaktnost uspešnog 820 Vario sa snagom i visokom tehnologijom 900 Vario.

Veća udobnost

 

 • 3,5 m³ raj za vozače, sa panoramskim pogledom,
 • sve funkcije na jednom terminalu,
 • manje od 1.920 ruku dnevno,
 • uzgajao do 1.250 hektara više uz VarioGuid.

 

Veća produktivnost

 

 • do 37 tona više dnevno,
 • 60 km / h za 16% veće performanse u transportu.

Više ekonomije:

 

 • Uštedeno 17.500 litara SCR goriva,
 • lako uštedjeti na Fendtovoj automatizaciji efikasnosti,
 • automatski do krajnjih granica, sa automatskom kontrolom graničnog opterećenja.

 

Više svestranosti:

 

 • 22 priključne tačke za širok spektar primena,
 • 365 dana u godini,
 • uređaj za vožnju unazad za obavljanje mnogih poslova unazad i prema nazad.

Više sigurnosti:

 

 • sedam bodova za udobnost i sigurnost u vožnji,
 • sigurna vožnja u polju i na putu.

Više za okolinu:

 

 • 95% smanjenje NOKS,
 • Smanjenje mase čestica 95%,
 • smanjenje CO2 uz manju potrošnju goriva,
 • manja potrošnja obrtnog kapitala sa manjim preklapanjem.

 

Održavanje vrednosti = sigurna budućnost i isti kvalitet

 

Svaki Fendtov kupac zna da nakon isteka trajanja traktora postoji račun. To ne predstavlja preveliki stres na vlasnike Fendta, jer je prodajna vrednost polovnog Fendt traktora i dalje na zavidnom nivou. Kako Fendt postavlja tehnološke trendove u sektoru, to osigurava da će potražnja za korišćenom tehnologijom i dalje postojati. Pored toga, visok kvalitet komponenti je dobra osnova za pouzdanost i dug životni vek. Rezultat je visoka prodajna vrednost polovnih traktora za koje vam može garantirati samo Fendt.

Posao koji vas uzbuđuje i daje najbolje rezultate. Lako se osjećati dobro u svom 800 Vario. Kretanje Variotronicom na novom Varioterminalu oduševit će vas sa svakim dodirom, jer predstavlja pravo olakšanje za izazovan posao. Dakle, nakon dugog dana vi ste još uvek odmarani zbog ostalih predstojećih zadataka.

Vozite prvu klasu

 

3,5 m2 raja za vozača s panoramskim pogledom

Uđite u veliku 5Ks kabinu koja vam pruža ambiciozan dizajn prostora i odličan pogled na mnoge staklene površine – pravi panoramski pogled. Automatski klima uređaj obezbeđuje ugodnu temperaturu na radnom mestu i osvežavajuće napitke iz hladnjačke torbe. U hladnim danima grejano sedište je dodatni bonus za komfor koji se više nećete morati odreći. A ako niste sami na putu, ima dovoljno prostora na suvozačkom mestu.

Ergonomija kao nikad do sada

 

Prilikom razvoja kabine 800 Vario, pažnja je posvećena ergonomskom dizajnu kabine. Sve funkcije su optimalno postavljene na desnom naslonu za ruku koji se kreće vozačkim sjedištem i na novom Varioterminalu. Volan je podesiv po visini i nagibu. Automatski sistem klimatizacije je standardno instaliran.

Fendt – tačka na i pogodnosti

 

Mnoge praktične sitnice stvaraju radost. Osvjetljenje stubišta, klimatizirani prostor za hlađenje, razni prostori za odlaganje i mnoge druge sitnice pomažu u svakodnevnom radu. Ako vam se ne sviđa buka u kabini, usput je možete promeniti i povećati MP3 radio i sistem zvučnika. A ako niste sami na ruti, u putničkom sedištu ima puno prostora za putnike koji je u potpunosti obložen i nudi dovoljno veliku površinu za sedenje.

I u mraku je sve vidljivo

 

Sa genijalnim dizajnom osvetljenja od 800 Vario nikada niste u mraku. Osvetljenost kratkog i kratkog svetla je velika. Radne lampice 800 Vario mogu se individualno podesiti na osvetljenje od 360 stepeni. Na zahtev su dostupni i ksenonski i LED farovi.

Širokokutna ogledala za bolju prozirnost

 

Opcionalno širokokutna ogledala pružaju značajno veću sigurnost uz prošireno vidno polje. Ovo vam omogućava poboljšani prikaz onoga što se događa u bočnom delu traktora. Zona opasnosti, koja se inače nalazi na slepom mestu, mnogo je preglednija, tako da možete pravovremeno sprečiti nepredviđene situacije.

Dnevno 1.920 smena manje

 

Prilikom okretanja na kraju polja često morate pomerati ruku na drugu polugu i to do 12 puta. Uz model 800 Vario, ovaj intenzivni pokret ruke više nije potreban, jer je desni naslon za ruku sredinska kontrolna konzola. Udobno položite ruku na naslon koji se može individualno podesiti i upravljajte traktorom i pričvršćivanjem pomoću multifunkcijske ručice za vožnju i Varioterminal. Koristite hidraulični upravljački stub smješten pored poprečnog kraka za kontrolu brzih prekidača podizanja, podešavanja dubine i uključivanja i isključivanja prednjih i zadnjih kardanskih osovina. Zahvaljujući upravljanju prilikom uključivanja farova, pogrešni zavoji su gotovo isključeni. 10-satno radno opterećenje od oko 160 okretaja glave omogućava uštedu od 1.920 pokreta ruke, ostanite efikasni tokom celog dana i još uvek se rashlađujte i opustite uveče.

Sve funkcije u jednom terminalu

 

Fendt Variotronic po prvi put kombinuje jednokratnu kontrolu elektronike i sve funkcije na jednom terminalu. Dakle, kontrola traktora i dodataka, funkcije kamere i dokumentiranje praćenja traktora duž parcele su integrisani u Varioterminal 10.4 “i kontrolirani istom logikom. Ovo štedi troškove za dodatne terminale. Za osnovne potrebe ekonomičnosti, Fendt nudi Varioterminal 7”. Oba terminala imaju intuitivne menije i praktičnu tehnologiju dodira.

Udobno pneumatsko vešanje kabine

 

Pneumatsko ogibljenje kabine u tri tačke svodi na vibracije na minimum i omogućava udobniju vožnju. Kabina je u tri tačke pričvršćena na integrisani sistem kontrole nivoa. Sa prednje strane kabina je postavljena na središnju ljuljačku sa vazdušnim prigušivačem, a sa zadnje strane sa dva vazdušna amortizera (opciono).

Vožnja je udobnija sa pneumatskim vešanjem

 

Sistem vešanja 800 Vario pruža maksimalnu udobnost vožnje na putu i ​​na terenu. Kombinacija ogibljenja prednje osovine, ogibljenja kabine i sedišta za vrhunski komfor prenešena je iz serije traktora veće konjske snage. Najudobnije je pneumatsko ogibljenje kabine u tri tačke sa prigušivanjem vazduha prednjim i zadnjim. Ovjes u četiri tačke takođe omogućava visoku udobnost vožnje, bilo kao kombinacija pneumatskog i mehaničkog ili mehaničkog ogibljenja.

Varioterminal

 

Upravljač Fendt Variotronic

 

Svojim prednostima, Fendt Variotronic već je impresionirao velikim Fendtovim traktorima. Sada je integrisan u 800 Vario kao moderan dizajn upravljača. 7 “Varioterminal & Big 10.4” Varioterminal uverava sa korisničkim menijem i hands-on tehnologijom dodira. Sa ravnom strukturom menija i jasnim displejima, svaki vozač brzo se nađe na Varioterminalu i ima sve pred sobom. Visoko rezolucioni, osetljivi na ogrebotine ekran i displej funkcija automatski se prilagođavaju ambijentalnoj svetlosti. Sa optimalnim podešavanjima dana i noći, oči vozača se olakšavaju. Sve komponente Varioterminala slede moto “Made in Germani”, tako da možete očekivati najviši kvalitet, pouzdanost i najbolju izradu sa elektronikom.

 

Odabir ekranskog prikaza

 

Do četiri radna menija mogu se prikladno prikazati na Varioterminalu od 10,4 “. Možete odabrati bilo koji od prikaza na ekranu po želji i lako se prilagoditi i promeniti.

 

Kontrola alata Variotronic

 

Svi ISOBUS prilozi mogu se jasno prikazati kroz pregled ekrana i ugodno ih kontrolira dodirna tehnologija. Možete kontrolisati do 12 funkcija istovremeno.

 

Postavljanje priključaka i traktora

 

Polovični prikaz prikazuje dva menija, jedan pored drugog ili jedan pored drugog, koji takođe možete paralelno da podesite. Tako, npr. optimalno podesite podešavanja mašine za priključivanje i motora traktora i menjača.

 

Slika kamere

 

Veliki 10.4 “Varioterminal nudi mogućnost povezivanja do dve kamere istovremeno. Na primer, pričvršćivanje mašina za priključivanje je mnogo lakše. Pored komfora, bezbednost se uveliko povećava jer možete videti područja koja su teško ili nikako sa kamerom.

 

Dugme ili dodir?

 

Podešavanja menija Variotermin mogu se povoljno nadzirati dodirom ekrana ili korišćenjem tastera sa strelicama. Kretanje kroz menije pomoću tastera ili dodirom ekrana. Upravljanje traktorom je na oba terminala identično.

 

VarioGuide i VarioDoc

 

Kvalitetniji rad sa VarioGuide automatskim upravljanjem

 

S VarioGuidom možete se u potpunosti usredsrediti na posao koji obavljate, a pomoću njega ćete moći da efikasnije i kvalitetnije obavite posao čak i u uslovima slabe vidljivosti. VarioGuide je zahvaljujući satelitskoj tehnologiji vrlo precizan i u to možete verovati.

 

Moderna dokumentacija sa VarioDoc

 

Dokumentacija je važna osnova za savremeno upravljanje poljoprivrednim gazdinstvima. Sa novim VarioDoc-om možete brzo prikupiti relevantne podatke uz minimalni napor, ući u parcelne karte i analizirati. Već na terenu možete da prikupite sve potrebne informacije na Varioterminalu kako bi vaš noćni rad u kancelariji bio smanjen na minimum. U suprotnom smeru, narudžbe se već mogu obraditi na PC-u i prenijeti na terminal.

 

VariotronicTI

 

Poslednje uključivanje farova možda je prvo

Upravljanje svetlima VariotronicTI

Do 160 okretaja za deset sati može biti vrlo frustrirajuće bez automatskih funkcija. Da bi osigurali da je poslednje uključivanje farova tačno kao i prvo, 800 Vario je standardno opremljen automatskim upravljanjem na VariotronicTI farovima. Na ekranu Varioterminal, VariotronicTI je izuzetno transparentan. Pomoću jednog pritiska na taster možete uključiti automatsko upravljanje postupcima prilikom uključivanja farova. Sa novim upravljačem prednjeg svetla VariotronicTI, vozač može lako i praktično ući u procedure rada prednjeg svetla, dok miruje ili dok vozi sam. Kompletan protok radnih tokova prikazan je odgovarajućim ikonama za aktiviranje i vrednostima kao što su. vreme ili udaljenost do sledećeg procesa kako bi vozač mogao optimalno da prati kurs. Pojedinačne procedure tokom celog kursa vozač može naknadno prilagoditi. Ovo automatski štedi vreme prilikom okretanja točkova prilikom uključivanja farova i sprečava greške tokom dugih radnih dana.

 

Testiranje

 

Variotronic je na testu magazina Top Agrar dobio ukupnu ocenu 1,9, pobedivši konkurente u testu „Kontrolni koncepti“ (br. 01/2011 i 3/2011). „Fendt je bio u stanju da jasno rasporedi veliki broj funkcija u jednoj menadžerskoj poziciji. Monitor zasnovan na meniju postavlja nove standarde u ovoj oblasti. ”

VarioGuide je dobio ocenu 1,55 u klasi „GPS sistemi za navođenje“ (br. 03/2011) za test magazina Top Agrar. “Sistem je jednostavan, vrlo dobro integrisan i dobro funkcionira.”

Uštedeno je 17.500 litara SCR goriva

 

S do 280ks, Fendt 800 Vario raspon snage naglo se proširio prema gore. Novost u seriji je SCR tehnologija, tako da Fendt 800 Vario zadovoljava privremene zahteve za izduvne gasove Tier IV (Tier IV privremeni). Fendt SCR tehnologija je najbolje rešenje za zadovoljavanje emisija izduvnih gasova, jer se potrošnja goriva (u poređenju sa 820 Vario) može smanjiti za do 7% *. Tako, pri prosečnoj potrošnji od 25 l / h, 800 Vario štedi 1,75 litara goriva na sat samo uz SCR. Za 10.000 radnih sati, to znači ukupnu uštedu od 17.500 litara dizela. Druga prednost je u tome što postupak sagorevanja ne utiče na tretman izduvnih gasova, a na njega ne utiče. Motor je optimalno podešen na svoje maksimalne performanse.

* Interno upoređivanje Fendta

Laka štednja u Fendtu

 

Istraživanja već godinama dokazuju da beskonačno podešavanje brzina – koje obezbeđuje Vario menjač – donosi veliku uštedu vremena i novca. Stalno promenljivi menjač 800 Vario ML220 pruža maksimalnu efikasnost prenosa. S sistemom upravljanja TMS traktora koji je sada standardan na modelu 800 Vario, traktor uvek radi u optimalnom rasponu. Vozač samo bira željenu brzinu i TMS se uključuje da bi upravljao motorom i menjačem. TMS, npr. reguliše da traktor vozi ravnomerno smanjenom broju obrtaja motora. Pri vožnji uzbrdo, kada se povećava opterećenje, TMS automatski povećava broj obrtaja motora. Na ovaj način, traktor uvek radi na najnižoj mogućoj brzini motora, što samo po sebi znači efikasnost.

Automatska kontrola graničnog opterećenja

 

Novo u 800 Vario je automatsko opterećenje ili utovar. automatska kontrola graničnog opterećenja Kontrola ograničenja opterećenja prema opterećenju reguliše brzinu vožnje u zavisnosti od broja obrtaja motora. Za različita dela, npr. transporta ili obrade zemlje, optimalne granične vrijednosti opterećenja su različite. Traktor automatski podešava idealno granično opterećenje. Ovo štedi ručno podešavanje graničnog opterećenja na početku ili kraju rada na terenu. Kombinovani rad motora i reduktora je u skladu sa svakom upotrebom. Alternativno, možete ručno podesiti granično opterećenje.

SCR-tehnologija Fendt

 

Selektivni katalitički redukcioni SCR za naknadnu obradu izduvnih gasova

 

SCR tehnologijom izduvni gasovi se zatim tretiraju sa AdBlue-om, 32,5% rastvora uree i NOk se pretvaraju u netoksični azot i vodu. Potrošnja kamiona koji koriste standardne rastvore uree i vode prosečno troši sedam odsto potrošnje goriva i zavisi od uslova rada. AdBlue je dostupan na svim benzinskim stanicama ili preko AGCO delova AdBlue bilo gde u svetu.

 

SCR za izuzetno nisku potrošnju goriva

 

Fendt 828 Vario bio je prvi traktor sa SCR tehnologijom testiranom na DLG PoverMik testu. Rezultat: 245 g / kVh je najekonomičniji traktor na tržištu. * Izuzetno niska potrošnja zagarantovana je korišćenjem nove AdBlue tehnologije ispušnih gasova SCR, zajedno sa menjačem Fendt Vario – koji je sada u 800 Vario.

* Pomoću AdBlue-a, potrošnja dizel goriva smanjena je za 6,9% na DLG PoverMik testu, februar 2011.

Fendt Vario genijalan menjač

 

Menjač Fendt Vario je hidrostatičko-mehanički menjač sa razdvojenim prenosom snage. Sa povećanjem brzine, povećava se udeo mehanički prenosive snage kroz planetarni menjač. Izvrsna hidraulička efikasnost i visok radni pritisak sa maksimalno 550 bara osiguravaju odličnu efikasnost.

Snažan hidraulični sistem

Hidraulički sistem zasnovan je na savremenoj tehnologiji opterećenja. Možete birati pumpu sa protokom od 109, 152 ili 193 litre u minuti. Sila za dizanje od 800 Vario znatno je povećana u odnosu na prethodne modele. Elektro hidraulički pogon sa zadnjim hidrauličnim dizanjem sa mak. 11.110 daN sila za podizanje osigurava da će se u praksi teški priključci lako podići do kraja dizala. Novo dizajnirani zadnji hidraulični lift je sjajan dobitak za udobnost jer nadoknađuje opterećenje i tako automatski održava postavljenu brzinu spuštanja, kako za teške, tako i za lagane mašine za pričvršćivanje. Pored toga, traktor je standardno opremljen dvosmernim stražnjim hidrauličnim liftom. Takođe ispred sa mak. mogu se koristiti teške priključne mašine za dizanje 5.030 daN. Prednji hidraulični lift dizajniran je u integrisanoj verziji tako da su tačke priključka relativno blizu traktora.

Odgovarajuća brzina

 

Udobno upravljajte kardanskim osovinama na multifunkcijskom naslonu za ruku. Tu su i spoljni upravljački prekidači sa zadnje strane. Zadnje kardanske osovine (540E / 1000 ili 1000 / 1000E) omogućavaju smanjenu brzinu motora i na taj način smanjuju potrošnju goriva. Prednje spojno vratilo (1000 o / min) nudi širok spektar upotrebe za mašine za prednje spajanje.

Više od 22 prednje i zadnje tačke spajanja

 

Fendt 800 Vario nudi više priključnih mesta nego bilo koji drugi traktor u svojoj kategoriji snage. Šest elektro-hidrauličkih dvosmernih ventila pozadi i dva napred, Pover Beiond, ISOBUS veza i još mnogo toga. Sve do 22 priključne točke dostupne su na modelu 800 Vario, koji su raspoređeni na značajan način napred i nazad. Na taj način se obezbeđuje njegova svestrana upotrebljivost i lako spajanje mašina za priključivanje.

 

Pritiskom na dugme za najkvalitetniji rad

 

U prikazu hidrauličkog terminala hidrauličkih ventila, upravljanje hidrauličkim ventilima može se dodeliti komandama. Čitav zadatak karakteriše prijatnost prema korisniku i praktična kontrola preko prekidača tastera ili ikona za aktiviranje dodirnog ekrana.

Dnevno nosite 37 tona

S maksimalnom brzinom od 60 km / h, sa samo 1.750 o / min, Vario 800 pruža 16 odsto veći transportni kapacitet * i malu potrošnju goriva kada se transportuje. Ovo su prednosti koje se pokazuju na kraju dana. Npr. sa transportnim kapacitetom od 230 tona, 800 Vario prevozi oko 37 tona više za 10 sati zbog veće brzine. Ako vozite 800 Vario pri 50 km / h, njegov motor će raditi samo na 1.450 o / min i uštedjeti još više.

* Unutrašnje merenje.

7 bodova za vašu udobnost

 

Cjelokupni dizajn šasije nudi najbolji komfor vožnje i optimalnu ergonomiju. Sedam bodova čini sjajno vozačko iskustvo. To su:

 • ogibljenje prednje osovine sa niveliranjem,
 • FSC sistem,
 • Fendt Reaction upravljački sistem točka,
 • prigušivanje oscilacija,
 • vešanje kabine,
 • ogibljenje sedišta,
 • automatsko zaključavanje osovine upravljača na prikolici.

Sigurna vožnja čak i pri velikim opterećenjima

 

800 Vario ima robusni liveni železni poluokvir sa maksimalnom ukupnom masom do 16 tona (zavisno od zemlje). Dozvoljena osovinska opterećenja su takođe povećana u odnosu na prethodne modele. Stoga, čak i kada koristite teške priključne mašine, imate dovoljnu rezervu kapaciteta. Međutim, velike transportne mase takođe se moraju brzo zaustaviti u opasnoj situaciji. 800 Vario se brine za kočnice na sva četiri točka, bez održavanja, koje se sastoje od integrisanih kočnica sa zadnjim točkovima i pogonskog vratila. Sigurnost u vožnji dodatno povećava ogibljenje prednje osovine izravnavanjem, što uveliko poboljšava komfor vožnje. Da biste precizno upravljali dodacima montiranim na prednjem hidrauličnom dizalu, zaključajte ogibljenje (isključeno) pritiskom na dugme.

Ogibljenje prednje osovine za veću sigurnost pri 60 km / h

 

Zbog novog sistema ogibljenja prednje osovine sa opružnim cilindrima i kočionim sistemom na dva točka sa spoljašnje strane i integrisanim vratilom pogonskog vratila prednjim kočnicama, konačna brzina bi mogla biti povećana na 60 km / h.

 

Fendtova kontrola stabilnosti (FSC)

 

Pri brzinama većim od 20 km / h, FSC sistem isključuje (zaključava) balans levo-desno, omogućavajući tačnost upravljanja točkićima, stabilnost vožnje i pouzdanost kočenja na potpuno novi nivo. Međutim, kada se brzina putovanja smanji ispod 15 km / h, ravnoteža levo-desno je ponovo moguća, čime se obezbeđuje najbolji kontakt sa tlom.

 

Automatska brava na prikolici

 

Sa opcionom automatskom bravom prikolice, omogućeno je upravljanje točkovima prikolice unutar navedenog raspona brzine (otvoreno). Kada se vozi ravno prema prikolici (zaključano upravljanje), on pruža stabilne vozne karakteristike. Izvan odabranog raspona vožnje, a isto tako i obrnuto, vozač upravljača prikolice ne mora biti ručno zaključan.

 

Brži hod unazad

 

U profesionalnoj upotrebi, traktor se sve više koristi za usluge, komunalne poslove i šumarstvo, osim za klasične poljoprivredne radove. Za ove zahtevne poslove, Fendt nudi fabrički ugrađen sistem za vožnju unazad na zahtev. Ovo proširuje opseg korišćenja i omogućava vam da koristite Vario gotovo 365 dana u godini.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio