sr
hr sl
Center za pomoč

Podmetač Cenius

Idealno za brzu obradu zemlje

Idealan je za brzu, srednju do duboku i duboku obradu zemlje i intenzivno mešanje ostataka slame. Radna širina od 3 do 4 metra.

Amazon je svestan da mala i srednja poljoprivredna gazdinstva prvenstveno traže ona sa najširom mogućom upotrebom među mašinama za obradu tla. Jedno od rešenja za njih je kultivator. Cenius cepač, koristan i za plitko obrađivanje stabljike i labavljenje do dubine od oko 28 cm.

Intenzivno labavljenje tla

Raspored nogu u tri reda osigurava intenzivno labavljenje tla i ravnomerno mešanje ostataka žetve. U zavisnosti od upotrebe, postoje različiti raonici koji se mogu menjati pomoću Vario Clip-a bez upotrebe alata. Dvije vrste konkavnih ploča (diskova) s ugrađenim mehanizmom protiv preopterećenja ili jednom vrstom prstiju za ispravljanje izravnavaju obrađeni gornji sloj i stvaraju pravu strukturu tla. Na ležajevima ploča nije potrebno održavanje. Bočne ploče osiguravaju dobro prekrivanje i na taj način temeljit tretman.

Zadnji valjak kontroliše dubinu obrade. Takođe je moguće izabrati gumeni valjak KV 5.80. Zbog svoje male težine i efikasnosti, ovaj valjak je posebno pogodan kao dodatak za manje traktore na srednjim i teškim zemljištima. Rotaciona drljača Cenius u kombinaciji sa rotacionom drljačem i sejačem takođe je korisna za direktnu sjetvu bez oranja.

Podešavanje dubine

 

Promena radne dubine spiralnih raonika vrši se jednostavnim prelaskom kroz četvorostrani ekscentrični Amazon-iglu. Konkavne ploče i cilindar postavljen iza njih podešavaju se paralelogramskom strukturom na okviru konektora. Stoga radna dubina udubljenih ploča u tlu i intenzitet njihovog rada i dalje ostaju neovisni o radnoj dubini raonika.

Rezač vijka i 3D opružni vijak

 

Makaze za smicanje (Model Special) uglavnom se koriste za obradu polja sa malo kamenca. 3D čarape s opružnim ovjesom (Super), koje se koriste kao držač, razvijene su za upotrebu u tlu sa mnogo stijena i stijena. Njihova specijalnost je što se mogu kretati u tri pravca.

Izmenljivi saveti i Vario Clip

 

Cenius podmetač može biti opremljen izmenljivim vrhovima širine od 50 do 290 mm, namenjenih za upotrebu na različitim radnim dubinama i načinima obrade. Pored toga, razvijen je Vario Clip sistem brzih promena za korisnike koji menjaju savete nekoliko puta godišnje, što korisniku olakšava i brže menja. Sistem Vario Clip nudi šiljke širine od 50 do 220 mm.

Konveksne ploče

 

Dve kategorizovane konkavne ploče na cereperu Cenius intenzivno mešaju zemlju i biljne krhotine i poravnavaju gornju površinu tla. Intenzitet obrade i radna širina postavljaju se centralno i bez alata sa dobro utvrđenim četvoroekscentričnim klinom. Pojedinačne konkavne ploče serijski su osigurane od održavanja gumenim opružnim elementom koji ne zahteva održavanje.

Cilindri

 

U svrhu direktne konsolidacije tla na raspolaganju su konvencionalni gumeni valjci, jednostruki i dvostruki valjci i zupčasti valjci koji se koriste u kombinaciji sa kultivatorom Cenius.

 

Putno osvetljenje

 

Prilikom vožnje javnim putevima, adekvatno osvetljenje obezbeđuje se sa dodatnim znakovima upozorenja.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio