sr
hr sl
Center za pomoč

Nošene prskalice UF

Pouzdanost, stabilnost i lako rukovanje

Amazonovi uređaji za zaštitu bilja nude najviše na polju savremene tehnologije prskalica, a to su pouzdanost, stabilnost i lako rukovanje. UF serija ima usko i povoljno težište kapaciteta 1050, 1350, 1720 ili 1980 litara. Prskalice su dostupne u radnoj širini od 12 do 28 metara.

Lagana konstrukcija

Zbog posebne strukture profila, Amazone prskalice su izuzetno stabilne i istovremeno lagane. Lagana konstrukcija omogućava upotrebu i na manjim traktorima. Za siguran i brz drumski prevoz, Super-S takođe ima veoma usku transportnu širinu od samo 2,40 metara, čak i pri velikim radnim širinama.

Tehnika pumpe

 

Klipne membranske pumpe su pouzdane i otporne na rad bez tečnosti i na upotrebu tečnih đubriva. Verzija sa šest cilindara osigurava i visoke performanse usisavanja, ravnomerni potisak i nesmetan rad. Opcionalne pumpe su 160, 210 do 250 l / min. Za kontinuirano nadgledanje rada pumpe sa vozačevog sedišta, izjednačenje zapremine ulja u pumpi je prikazano gore u vidnom polju vozača.

Brzo i sigurno punjenje

 

Pomoću usisnog creva raspršivač se može napuniti kroz 2-inčni usisni otvor. Protok tečnosti se vodi tako da je čista voda uvek dostupna na rezervoaru za dovod u toku procesa usisavanja. Ako je rezervoar napunjen crevom pod pritiskom, priključak za punjenje sa Geka kvačilom ili C stezaljkom dostupan je kao dodatak, a ovaj priključak može istovremeno da napuni čistu vodu sa leve strane. Prikaz nivoa napunjenosti može se očitati i putem kursora i elektronskim putem preko AMATRON + kontrolnog terminala ili računara AMASPRAI +.

 

Kontrolna tabla

 

Sve komande su logično i nezamenjivo postavljene direktno sa prednje leve strane vozača. Ventili su obeleženi nedvosmislenim simbolima, tako da su isključene greške upravljanja. Sve funkcije sa samo tri kontrole:

 • Vario prekidač, strana pod pritiskom za punjenje, dodavanje, prskanje, čišćenje unutrašnjosti i spolja.
 • Ventil miksera za kontinuirano podešavanje brzine miksera pomoću filtra za pritisak koji se čisti. Integrisana dodatna funkcija: pražnjenje filtera za pritisak.
 • Vario prekidač, usisna strana za usisavanje iz rezervoara za prskanje, iz rezervoara za čistu vodu ili preko usisnog creva. Integrisana dodatna funkcija: besplatno uklanjanje otpadaka i ventilacija usisnog filtera.

 

Spremnik za punjenje

 

Za brz i čist rad, 60-litarski kontejner za rastvaranje i punjenje nalazi se prednje levo, pored upravljačke ploče, gde je lako dostupan. Opremljen specijalnim t. ja. Brizgaljke imaju veliki kapacitet za punjenje. Aktivne supstance u obliku praha i velike količine uree rastvaraju se brzo i sigurno, dok se spremnik puni kružnom linijom koja ide duž unutrašnje ivice posude.

Ispiranje kontejnera

 

Na raspolaganju je rotaciona mlaznica za bezbjedno čišćenje posuda za raspršivanje i za potpuno korišćenje sadržaja kontejnera. Takođe se može koristiti za čišćenje zatvorene posude.

 

Intenzivna mešalica

 

Kapacitet agitatora može se kontinuirano podešavati kako bi se sprečilo pjenjenje sredstava za zaštitu bilja i smanjili ostaci. Ovo sprečava pjenjenje ili olakšava pražnjenje ostataka prskanja.

Rezervoar za čistu vodu

 

Rezervoar od 120/180 litara omogućava da čista voda bude dostupna u svakom trenutku. Ako se uređaj za mešanje zatvori u položaju “ispiranje” i prebaci se na obrnuti rad, započinje čišćenje filtra pumpe, pumpe, fitinga, sklopa rasprskivača i mlaznica. To se može učiniti i sa još uvek punim glavnim rezervoarom. Tako su isključeni kvarovi usled osušenih ostataka mešavine za prskanje.

 

Interno čišćenje

 

Vrlo moćna okretna mlaznica koristi se za čišćenje vrlo glatkih unutrašnjih zidova rezervoara.

 

Sistem pod pritiskom (DUS)

 

Na početku radova cevovod, uključujući raspršivačke vodove rastvorom za raspršivanje, pod pritiskom se polako u suprotnom smeru. Cevi za prskanje su uvek pune i uvek dostupne po celoj radnoj širini. Ne morate čekati da se sprej pokrene. Svaki put kada se isključi delimična širina, tečnost za prskanje neprestano cirkuliše na svakom koraku i tokom transporta. To se dešava zahvaljujući AMAZONE regulaciji pritiska koja obezbeđuje pouzdanu cirkulaciju. Sa DUS-om se pouzdano sprečavaju obloge, začepljenje ili mešanje. Koncentracija raspršivača u mlaznicama je uvek konstantna, tako da se nakon promene sredstva za prskanje početak raspršivanja može lako izvršiti. Tokom čišćenja, čista voda u potpunosti dovodi mlaznice za mlaznice. Tokom čišćenja, koncentrirani prskalica se preko cirkulacijskog sistema pod pritiskom vraća u rezervoar za prskanje.

 

K-plus šipka za prskanje

 

Hidraulično rastavljanje i sklapanje osigurava hidraulični cilindar. Standardna oprema uključuje: hidraulično podešavanje visine, trosmernu apsorpciju udara i jednostrano slaganje leve ili desne strane letve. Profil širine 80 mm pruža potrebnu stabilnost. K-plus raspršivač se može otvoriti ili zaključati na bilo kojoj željenoj visini, samo ako je transportni štitnik otvoren.

 

Super S traka za prskanje

 

Šipke za raspršivanje Super S mogu se automatski preklopiti ili demontirati preko hidrauličnog cilindra. U transportnom položaju, letve za prskanje su izuzetno kompaktno montirane na osnovnu jedinicu, na transportnoj širini od samo 2,40 m. Transportna visina je približno 2,90 m. Super S ram sa čeličnim profilima širine do 140 mm je izuzetno stabilan. Sa 3k podstavljenim nastavkom, hidrauličnim podešavanjem visine i elastičnim klizačima, Super S tračnice za prskanje vode se sigurno i na tačnom rastojanju po neravnim delovima. Dostupne su u radnoj širini od 15, 16, 18, 20, 21, 24, 27 i 28 metara. Na strmim padinama i na velikim radnim širinama, razumno je koristiti podešavanje nagiba u neutralnom položaju. Brzo i precizno naginjanje letve i njeno vraćanje u prvobitni položaj su iz kabine traktora i pouzdani su i jednostavni za upotrebu.

Cijevi za zaštitu mlaznica u vanjskom dijelu ili duž cijele radne širine letve za prskanje pružaju dodatnu zaštitu za izbočenje mlaznica ili trostrukih tijela mlaznica. Transparentnost u drumskom saobraćaju je uzorna. Ako se traktor uđe, prolazi i kroz letvicu za raspršivanje Super S. Nema delova koji izlaze iz dimenzija traktora, tako da letva ne može biti oštećena. Zbog svoje kompaktne težine priključka, opterećenje prednje osovine traktora je manje nego jednako težak plug.

 

Okvir za skladištenje na kotačima

 

Dobro poznati okvir za odlaganje na točkovima olakšava pričvršćivanje i odvajanje prskalice na traktor, kao i njegovo kretanje po dvorištu i šahtu mašine. Točkovi se mogu brzo skinuti.

 

Sistem brzog spajanja

 

Prskalica se može brzo i sigurno spojiti na traktor s nekoliko hvataljki. Odgovarajući prostor između traktora i prskalice olakšava postavljanje. Opcioni brzi spojnik olakšava pričvršćivanje na traktor još brže i lakše.

Gnojenje tečnim đubrivom

 

Za upotrebu sa tečnim đubrivima, Amazon nudi višestruke mlaznice koje omogućavaju prskanje većih kapljica. Za kasnu gnojidbu tečnim đubrivima bez rizika su na raspolaganju vučene cevi. Sa aluminijumskim profilima moguće je podesiti prskalicu s nekoliko hvataljki. V2A utezi poboljšavaju položaj uvučenih cevi između biljaka.

 

Spoljašnja oprema za pranje

 

Sa spoljnom opremom za pranje, uključujući kalem za cev, creva za visoki pritisak od 20 stopa i pištolj za pranje, raspršivač se može koristiti odmah nakon upotrebe, tj. još uvek u polju, temeljno se operite spolja.

Rasveta

 

Amazone takođe nudi pristupačno osvetljenje drumskih prskalica sa znakovima upozorenja, držačem registarskih tablica i prednjim svetlima, što garantuje dobru vidljivost i sigurnost u saobraćaju.

Jednostavno i pouzdano

 

AMASET + prekidački orman je udoban modul za zaštitu biljaka i korisnika. Sve važne funkcije se kontrolišu elektronskim putem. Prskalica se može udobno kontrolisati i upravljati iz kabine. Za pojedinačna putovanja količina sprej-spreja ostaje konstantna (l / ha). Ventil za smanjenje pritiska za AMASET + prekidač smješten je u sredini okvira. Vrhunski magnetni ventili omogućavaju brzu regulaciju bez kapanja. Brzo i lako podešavanje istog pritisnog ventila za prskanje prema veličini mlaznice omogućeno je prozirnim kotačićem.

Serijske funkcije:

 • digitalni prikaz pritiska,
 • glavno uključivanje i isključivanje pojedinačnih parcijalnih širina,
 • do 7 delimičnih širina,
 • elektronsko podešavanje pritiska,
 • indikator položaja i zaključavanje šipke.

Dodatne funkcije:

 • predizbor spojki za jednostrano smanjivanje traka prskalica,
 • zamena krajnjih i rubnih mlaznica (alternativa pre montaži),
 • preklapanje i naginjanje preko jednog dvosmernog hidrauličnog ventila (DV) (električna sklopka).

Moderan i precizan

 

AMAZONE AMASPRAI + je robusna i jednostavna prskalica. Korisnik se može fokusirati na vožnju dok računar kontroliše i reguliše u skladu sa brzinom vožnje.

Serijske funkcije:

 • jednoredni displej visokog kontrasta,
 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 7 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • hektara brojač (ukupno i dnevno brojilo),
 • +/- 10% taster.

Dodatne funkcije:

 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • zamena krajnjih i rubnih mlaznica (alternativa pre montaži),
 • preklapanje i nagibanje pomoću jednog dvosmernog hidrauličkog ventila (DV) (električna sklopka),
 • implementiran ASD: serijski interfejs.

AMATRON + računar pruža potpuno automatsko podešavanje prethodno podešenih količina prskanja (l / ha). Promjene u količinama +/- mogu se brzo i tačno odabrati i prilagoditi u datim procentnim koracima. Sve funkcije armature i letve mogu se upravljati jednom rukom. Senzor za punjenje električnog rezervoara omogućava stalno praćenje količine dostupnog spreja. Pomoću digitalnog manometra, AMATRON + neprekidno nadgleda i pruža informacije o pritisku. Računar upravlja zadacima i ima mogućnost da čuva. Spreman je ISOBUS i ima serijski interfejs za povezivanje GPS terminala i Hidro-N senzora.

Serijske funkcije:

 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 9 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • upravljanje nalozima sa 20 memorijskih lokacija,
 • serijski interfejs za GPS dokumentaciju i upotrebu,
 • ISOBUS spreman.

Dodatne funkcije:

 • etiketiranje pena
 • prekidač krajnjih i rubnih mlaznica,
 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • profesionalno savijanje za jednostrano savijanje ili naginjanje prskalica (potreban je samo jedan kontroler),
 • Daljinska kontrola – automatsko podešavanje radne visine traka prskalice,
 • Komforni paket – daljinsko upravljanje protokom prskanja.

 

Višenamenska poluga

 

Naročito je rukovanje mašinom višenamenskom ručicom (džojstik). Najvažnije funkcije prskanja mogu se kontrolisati pomoću ergonomski dizajnirane poluge bez vidljivog kontakta. AMATRON + je tako samo kontrolni i ulazni uređaj. Mali prekidač omogućava upotrebu 8 tastera na tri različita nivoa.

Da biste isključili pojedinačne širine dela za posebne poslove (lokalno prskanje) ili useve (povrće), možete odabrati i onemogućiti odgovarajuće širine dela sa računarom AMATRON +.

Ako se ova funkcija koristi redovno, preporučujemo upotrebu AMACLICK-a.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio