sr
hr sl
Center za pomoč

Fendt kombajn serija E

Pouzdanost i ekonomičnost

Posebno za male i srednje farme, kombajni za žito Fendt serije E su efikasan, siguran i ekonomičan izbor. Sa dugim radnim vekom, mašina nudi visoku produktivnost i pouzdanost u svim kulturama.

5185 E 129 kW 175 KS
5225 E 154 kW 218 KS

• Udobna i svetla kabina,
• FreeFlow hederi,
• Veliki bubanj prečnika 600 mm
• ABC modul za dodatno odvajanje,
• HC sita,
• Dovoljno velik bunker za zrna i lako svakodnevno održavanje,
• AGCO POWER motori sa ekonomičnom SCR tehnologijom.

Udobna kabina za opušten rad

 

Kombajni Fendt dolaze sa sedištima nove generacije, standardnim vazdušnim ogibljenjem* i mnogim opcijama za podešavanje radi optimizacije vaših ličnih želja. Uz podesiv volan, lakše je pronaći pravi položaj vozača tokom celog radnog dana. Pored vozačkog sedišta, tu je i udobno suvozačko sedište.
* Nije za seriju 5180 E – mehaničko vešanje.

Višenamenska poluga za najvažnija podešavanja

 

Ergonomsko dizajnirana multifunkcionalna poluga omogućava vozaču da hidrostatički pogon radi veoma precizno dok su mu ostale komande pod prstima. Dakle, vozač ima sve najvažnije u svojoj ruci.

 

Agritronic plus pregled *

 

Standardni Agritronic plus je informacioni i kontrolni sistem vašeg kombajna Fendt 5225E. Kroz Agritronic plus ekran, vozač dobija važne informacije o radu kombajna, kao što su: broj obrtaja bubnja i ventilatora, brzina vožnje, gubici, produktivnost, podešavanja za održavanje radne visine hedera, kao i automatski rad.

Fendt Free Flow HEDER

 

Fendt FreeFlow heder dostupan je u radnoj širini između 4,8 i 7,6 m. može da radi u svim uslovima. Posebno je pouzdan i lak za održavanje zbot toga što su njegove komponente spojene vijciam Sa 1.254 rezova u minuti osigurava veliku brzinu kose a samim tim i čist rez maloj potrošnji energije. Spirala hedera je prečnika 610 mm distribuira žetvenu masu ravnomerno do prednjeg elevatora – najbolji uslovi za visoku produktivnost vršalice i najbolji kvalitet žetve.

Ravnomerno snabdevanje žetvene mase

 

Pužni hranivnjak žetvenu masu izjednačava ravnomjerno sa stočnog transportera – najbolji uslovi za visoku površinsku produktivnost i najbolji kvalitet žetve. Transportna traka dovodi masu u sistem drobljenja po celoj površini, osiguravajući tako visoke performanse kombajna za zrno.

 

Automatske funkcije za kontrolu uređaja za žetvu

 

S serijom 5220 E, Fendt kao standardan sistem nudi automatsko podešavanje visine Terra Control koji se može podesiti u dva radna područja. Automatsko upravljanje radnom visinom uređaja za žetvu deluje pomoću kliznih sanki koje kopiraju teren u rasponu od 50 do 180 mm. Drugim rasponom radne visine (između 100 i 500 mm) kontroliše senzor montiran na ustima transportera. Opcionalna oprema može se opremiti sa AutoLevel terenskim vodičima na uređaju za žetvu, koji regulišu nagib sprave do 8 °. Na ovaj način, čak i pri velikim radnim širinama, uređaj za žetvu uvek obezbeđuje optimalnu kontrolu.

Bubanj visokih performansi

 

Visoke performanse bubnja za kombajne Fendt serije E rezultat su velikog prečnika od 600 mm. To se takođe ogleda u kvalitetnu izvršenog zrnu i malim lomom. Bubanj ima osam udaračkih šine.

ABC-modul (Active Beater Concave)

 

Standardna oprema uključuje ABC modul, koji je logičan nastavak korpe. ABC modul omogućava dodatno izvršavanje a slama se slaže direktno i ravnomerno na slamotrese. Kao rezultat, kapacitet kombajna je povećava.

Sekcijski podbubanj

 

Zamenu podbubnja smo maksimalno olakšali. Novi sekcijsku podbubanj je napravljen tako da se menja samo prednji deo za sitnija i krupnija zrna. Zamena se vrši vrlo lako kroz otvor skupljača kamena a rezultat je isti kao da ste menjali žitni i kukuruzni podbubanj.

Efikasno odvajanje u području slamotresa

 

4250 mm dugački slamotresi sa četiri 210 mm visoke kaskade i hodom od 150 mm stvaraju tanki slamnati tepih. Zrno se efikasno odvaja kroz velike otvore. U prvom delu su ojačani da podnesu veće habanje. Zatvoreno dno slamotresa transportuju zrno na sabirnu ravan.

Standardna sečka za slamu visokih performansi

 

Kombajni Fendt serije E standardno su opremljeni sečkom slame za postizanje optimalnog sečenja i optimalne raspodjele žetvenih ostataka po površini parcele. Noževi i kontra noževi su sa dvostrukim nazubljenjem lako se podešavaju radi postizanja željene dužine sečenja. Uz pomoć patentirane dovodne ploče pre sečke veoma je lako preusmeriti slamu u zboj za baliranje. Pored izuzetne snage smanjena je i potrošnja goriva.

Optimalno mešanje na sbirnoj ravni

 

Sabirna ravan priprema zrno i primese za čišćenje. Tokom prelaza po njoj, teška zrna se urušavaju na dno, a lagani materijal ostaje na vrhu. Za ravnomernu raspodelu – čak i na kosim terenima – sabirna ravan je podeljena uzdužnim pregradam. Sabirna ravan i bubanj su podjednako široki tako da se maksimalna produktivnost kombajna može koristiti u bilo kojem trenutku.

HC sita i najveća površina sita u svojoj klasi

 

Specijalna gornja HC sita površina osigurava optimalne performanse vetra i čišćenja, uz visoku toleranciju i retko je potrebno podešavanje. Čak i sa kratkom i lomljivom slamom, HC sita obezbeđuju visoku čistoću zrna. Pregrade su postavljene na gornjoj i donjoj strani kako bi masa mogla ravnomerno raspoređena po površini sita, čak i na blago kosim terenima.

Veliki i pregledan bunker zrna

 

Pomoću gornjeg pražnjenja, visina pražnjenja dostiže 4,20 m. Sa kapacitetom pražnjenja do 85 l/s (5225 E) i 72 l/s (5185 E). Vozač ima direktan pogled kroz stakleni prozor na bunker zrna direktno iz kabine. Pored toga, postavljen je kontrilni otvor pored stepeništa za uzimanje uzoraka zrna radi merenja kvaliteta.

*Ne na 5180 E.

Brzo i lako svakodnevno održavanje

 

Paket hladnjaka osigurava zadovoljavajuće hlađenje motora, hidraulike i klima uređaj. Sito za usisni vazduh se lako čisti i sprečava začepljenje čak i u najtežim uslovima rada. Platforma omogućava lak pristup hladnjacima. Pored toga, ugrađeno je nekoliko mesta podmazivanja do kojih je lako doći. Zbog jednostavne mehaničke konstrukcije, smanjuje se broj pogona, što takođe značajno smanjuje količinu održavanja. Na ovaj način možete više vremena posvetiti važnijim stvarima – žetvi. Rezervoari i kontrolne tačke za različite pogonske tečnosti, kao i mesta za njihovo punjenje i pražnjenje, optimalno su postavljeni na kombajnu. Isto važi i za filter vazduha motora.

 

Najbolja pristupačnost

 

Veliki bočni paneli omogućavaju lak pristup svim glavnim sklopovima u svakodnevnom održavanju i pregledu. Centralna električna kutija nalazi se na lako dostupnoj lokaciji.

 

Dug radni vek

 

Svaka komponenta dizajnirana je za maksimalnu izdržljivost i za najduži vek. Mnogi delovi koji dolaze u dodir sa žetvenom masom napravljeni su od debljih materijala otpornih na habanje. Kao rezultat toga, više od 80% svih delova koji dolaze u dodir sa žetvenom masom napravljeni su od pocinčanog lima. Pored toga, sve komponente su obojene pre instalacije. Ovo produžava vek mašine i njenu prodajnu vrednost. Modularna konstrukcija olakšava zamenu pojedinih delova i na taj način štedi vreme i novac pri servisiranju.

Efikasni sa gorivom i ekološki prihvatljivi

 

Kombajni serije E su opremljeni sa AGCO POWER motorima sa ekonomičnom SCR tehnologijom. To ne samo da je smanjilo emisiju čestica i CO2, već i uveliko smanjilo potrošnju goriva.

Najbolja ponuda rezervnih delova

 

Fendt vam pruža profesionalnu uslugu i postavlja granice industrije u ovoj oblasti. Kroz redovne programe obuke, dileri se obučavaju da dobro vode zalihe rezervnih delova i da mašine drže spremne za rad u svakom trenutku tokom žetve. Fendt i njegova prodajna mreža spremni su da vam ponude najbolju uslugu za vaše ulaganje.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio