sr
hr sl
Center za pomoč

Sadilice za preciznu setvu ED

Tehnika slaganja paralelograma

Amazon se kladi na tehniku slaganja paralelograma. Zahteva izuzetno malo održavanja, a njegova prednost je što se prilikom setve površina u obliku klina može složiti jedinica za setvu tokom vožnje. Pogon jedinice se automatski prekida. Ova metoda je idealno rešenje za profesionalnu upotrebu.

Integrisana selidba traga

Koncept okvira za sadnice sa osam reda uključuje poseban položaj. Pored slaganja paralelograma, postoji i integrisano repozicioniranje u tragovima. Da bi se mašine velike radne širine prilagodile najboljim mogućim uslovima na terenu, ugrađeni su gusjeničari sa širinom od tri stope. Transportna širina je samo tri metra. Pri savijanju se linije postavljaju vodoravno preko priključka tako da je ukupna visina ove tehnike slaganja samo 2,65 m. Na taj način, stroj je moguće praktično prevoziti bilo kojom poljskom stazom.

Precizne sadilice ED 302, ED 452-K, ED 602-K, ED 902-K

Kruta verzija u radnoj širini od 3 m (4 reda) i hidraulično sklopiva u radnim širinama od 4,50, 6 i 9 metara (6, 8 i 12 redova).

Amazonove precizne sejalice pažljivo su prilagođene potrebama dobavljača mašinskih usluga i velikih imanja. Odlikuje ih visoka efikasnost, preciznost i pouzdanost, zajedno sa optimalnim kvalitetom rada i jednostavnim rukovanjem. Lako mogu dostići radne brzine do 9 km / h. Velike kombinacije mineralnog đubriva takođe se mogu koristiti za kombinacije ove vrste sadnica sa prednjim rezervoarom, uz optimalnu raspodelu opterećenja. Upotreba prednjeg rezervoara takođe omogućava kraći razmak između vrsta i bolji pregled. ED sejalica je dostupna u radnoj širini od 3, 4,5, 6 i 9 m sa 4 do 18 setva.

Pogledajte video

Okvir

 

Precizni okvir za sejanje dizajniran je tako da udovolji najnovijim zahtevima korisnika i zato ima brojne prednosti. Pogonski točkovi su montirani ispred okvira za verzije do 4,5 m radne širine. Ovo ne ograničava sortiranje jedinica za setvu na okviru. To omogućava individualni raspored vrsta prema željama korisnika. Profilni okvir omogućava naročito lako kretanje jedinica za setvu, npr. prilikom promene sejalice sa setve kukuruza u setvu repe.

 

Ventilator

 

Ventilator kod ED sejalice je daleko iza, tako da ostaje mali kao priključna osovina kada sejačica sedi. Položaj puhala iza rasipača đubriva dodatno smanjuje buku vozača. Ventilator može biti opremljen i hidrauličnim pogonom na zahtev kupca. Amazonski vazdušni ventilatori deluju pri malim brzinama i zato su posebno izdržljivi i tihi. Do 18 jedinica za setvu može se serijski povezati.

 

Lančani zupčanik

 

Sve precizne sejalice Amazone rade se na centralni način. Menjač nudi 54 brzina prenosa, zavisno od odabrane ploče. Razmak između zrna je 3,1 cm do 86,9 cm. Prebacivanje lanca vrši se što je pre moguće, bez prljavih prstiju. Dodatna oprema uključuje neprekidnu vožnju preko hidrauličnog sistema traktora. Proporcionalni ventil i podešavanje ED pilota omogućavaju odabir i promenu zrna tokom vožnje.

 

Isključivanje agregata

 

Za velike radne širine i uske udaljenosti između redova, pojedinačne jedinice moraju se isključiti kako bi se olakšala promena traka. AMAZONE mašine omogućavaju provereni električni isključenje preko opružne spojke. Delimične širine se mogu podesiti pomoću AMASCAN +, a rute sa ED-Control.

Profesionalna klasična setva

 

Sadilica Classic pogodna je za setvu kukuruza, suncokreta, pasulja, graška, pamuka itd. posle oranja. Minimalni razmak redova od samo 30 cm omogućava do 10 redova radne širine od tri metra. Postoje dve klasične vrste raonika – kukuruz i pasulj. Visina na kojoj zrna padaju iznosi samo 100 mm za klasičnu sejačicu, što je dobro za visoku preciznost.

Contour Profesionalna setva

 

Profesionalna setva za setvu Contour pogodna je za muljenje i direktnu setvu na laganim tlima. Njegova težina, podržana pritiskom raonika podesivog oprugom, osigurava da se dubina taloženja uvek optimalno održava. Posebnost mašine je mala visina setve, visina od samo 140 mm. Pomoću sofisticirane tehnike raonika možete raditi brazde koje su gotovo bez organske materije. Kako sejač za sejanje seče površinu, nastaje dobro urezan klinast oblik brazde. To omogućava optimalnu površinu za dobar rast biljaka! Ovom mašinom za sejanje moguće je sijati ceo asortiman klasičnih semenki, zajedno sa semenom šećerne repe i uljanom repicom.

Varijanta za setvu šećerne repe

 

Verzija Contour setve za setvu kukuruza može se što prije pretvoriti u odgovarajuću verziju setve repe. Paket sa niskim cenama uključuje srednji valjak pod pritiskom, setveni točak i poseban vrh raonika.

Varijante valjka pod pritiskom

 

Jedinice za setvu mogu se opremiti gumenim točkovima ili gumenim valjcima različitih veličina.

 

Vrste raonika

 

Raonik je opremljen novim sistemom za brzu promenu. Vrh od tvrdog gvožđa može se zameniti što je pre moguće. Zakivanje više nije potrebno.

 

Princip usisnog vazduha

 

Princip usisnog vazduha nudi značajne prednosti, jer se ekstrakcija pojedinačnih zrna mehanički vrši strugačem i skoro je nezavisno od brzine i oblika zrna. Specijalnost je u sejalici. Previsoki pritisak podvlači seme u rupe i vodi ih do strugača. Rupe imaju zadatak miksera jer se šire preko gornje površine tanjira i tako pomeraju seme. Rupe su konusnog oblika, tako da ih slomljeno seme ne može začepiti. Visina rupa koja strši iznad ploče za setvu omogućava zrnima da ostave ploču u slobodnom padu, a da se ponovo ne dotaknu ploču. Ovo je posebno važno za tačnost taloženja semena.

Optimalno zaptivanje

 

Komponente napravljene od različitih kombinacija visokokvalitetne plastike omogućavaju odlično zaptivanje između usisnog bubrega i setvene ploče. Kombinacija različitih materijala rezultira dugim vekom i optimalnim zaptivanjem. Za kontrolu tačnosti taloženja zrna predviđen je veliki kontrolni prozor ili optički senzor integrisan u kućište. Poslednje omogućava kontrolu semena na ploči za setvu. Ako je greška veća od 10 procenata zbog greške, na terminalu se pojavljuje poruka o grešci.

Tačno odlaganje

 

Nakon pada zrna, izbacivač 100% osigurava da je pojedinačni otvor prometan. Dizajn mehanizma za pojedinačno vađenje zrna omogućava malu visinu pada semena od samo 100 mm (Classic) ili. 140 mm (kontur). Ovo je važno za tačno odlaganje semena. Mnoge ploče za setvu omogućavaju sadnju kukuruza, suncokreta, uljane repice, šećerne repe, pamuka itd. Ploče za setvu izrađene su od plastičnih materijala, njihova zamjena je brza, a ploče su vrlo povoljne.

Spremnik đubriva

 

Veliki rezervoar za đubrivo je posebno povoljno smješten sa tačke gravitacije. Sigurna noga za utovar ili hranilica puževa omogućava lako i brzo utovar. Serijski montirano sito za punjenje sprečava stvaranje grudica i formiranja. Osovina za mešanje obezbeđuje ravnomerni protok đubriva. Sistem doziranja pouzdano je zaštićen od kiše. Specijalni točkovi za doziranje gnojiva guraju đubrivo u odvode do raonika. Za sejalice za sejanje u šest i osam reda, guma se brine za snabdevanje đubrivom za spoljašnje semenske jedinice.

 

Pneumatski protok đubriva

 

Za usku setvu i velike radne širine, dizajn prednje sijačice (1500, 2000 i 2300 l) je pogodan za transport đubriva. Doziranje je pogodno za đubrivo i žitarice i izrađeno je od nehrđajućih materijala. Dvostruka upotrebljivost prednjeg rezervoara – npr. Pored setve kukuruza, setva žitarica – u kombinaciji sa kombinacijom pogonskog vratila, je idealna i smanjuje troškove. Upotreba prednjeg rezervoara omogućava još bolju raspodelu tereta na obe osovine traktora. Gnojivo se dovodi u lemilice pomoću visoko postavljenog razvodnika postavljenog na sejačicu. Njegova visoka pozicija ide u korist prevoza đubriva.

Rasipač mikrogranulata

 

Sve precizne sejalice Amazone mogu biti opremljene jednim ili više rasipača mikrogranulata (sistem sepeba). Ovde je odlučujuća prednost ta što se može prilagoditi direktno iz fabrike, obezbeđujući kontinuirani rad bez negativnog uticaja na ostale komponente. Na raspolaganju je 140 nivoa za podešavanje tačne količine. Različiti valjci za doziranje insekticida, herbicida itd. ispunjavaju sve zahteve prakse za različite iznose potrošnje. Amazonski rasturači mikrogranule certificirani su BBA u skladu sa zahtjevima njemačkog Zakona o zaštiti bilja.

AMASCAN

 

AMASCAN veza sa optičkim senzorima kontroliše čitav rad sve do ploče za setvu. Tokom rada na ekranu se beleži tačan broj posejanih semenki po jutru. U vezi sa električnim isključivanjem, moguće je pojedinačno isključiti svaku setvu setvom pomoću AMSCAN. Elektronika prijavi kvar u manje od 10 sekundi. Servisna sklopka omogućava brzu provjeru ispravnog rada senzora. AMASCAN prati broj hektara, završenu rutu, hektare na sat, vreme i brzinu.

AMASCAN-Profi

 

AMASCAN-Profi kombinuje funkcije ANASCAN-a sa profesionalnom integracijom elektro-hidrauličke kontrole sejačice za preciznu setvu. Profesionalna integracija omogućava da se krila nosača podižu odvojeno, kao i da se upravlja stazom za crtanje i šupljem za punjenje.

 

ED-control

 

ED-kontrola je specifičan za biljke terminal i pokriva sve funkcije AMSCAN-Profi. Pored toga, ima ugrađeni program za uključivanje točkova i isključivanje pojedinih tipova. ED-kontrola upravlja svim hidrauličkim funkcijama, uključujući pogonski točak u kombinaciji sa prednjim rezervoarom. U okviru upravljanja zadacima može se sačuvati do 20 različitih zadataka. Elektronski uređaji za kontrolu, komandu i regulaciju povećavaju pouzdanost rada i udobnost rukovanja sadilicom. Dakle, čak i dugi radni dani na terenu ne utiču na kvalitet obavljenog posla.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio