sr
hr sl
Center za pomoč

Fendt 500 Vario

Dizajniran iz ideala

500 Vario okuplja najbolje ideale u jednoj seriji. Dimenzije legendarnog 500 Favorit u kombinaciji sa nagrađivanim dizajnom odražavaju tehnički napredak. Do 165hp maksimalne snage u kombinaciji sa SCR tehnologijom koja štedi gorivo pruža visoku efikasnost u ovom rasponu snage. Zahvaljujući širokoj upotrebi ventilatora kao univerzalni traktor, za upotrebu sa prednjim utovarivačem ili za negu i zaštitu bilja, 500 Vario idealan je za poljoprivredna, prerađivačka i stočna imanja srednje veličine. Po potrebi, 500 Vario je dostupan u verzijama Pover, Profi i ProfiPlus.

** Maksimalna snaga prema ECE R 24
Model kW KM
512 Vario 92 125
513 Vario 99 135
514 Vario 107 145
516 Vario 110 150

Ekskluzivno Fendt

U seriji 500 Vario ponovo nailazite na ideale velikih Fendt traktora – jednokratne kabine VisioPlus i Variotronic. To znači maksimalni komfor, optimalan svestrani pregled, kao i odličnu funkcionalnost i kontrolu gornje srednje klase. Pored toga, 500 Vario isporučuje do 165ks sa snažnim 4-cilindričnim motorima, u kombinaciji sa SCR tehnologijom za odličnu efikasnost goriva i kompaktni dizajn.

Fendt pruža najbolje

Visoka tehnologija sa inovacijom

Fendt Vario je potpuno visoka tehnika. Inovacije poput jednokratnog menjača Vario za kontinuirani i efikasni rad, precizno upravljanje upravljačem ručice i terminala ili odlični uslovi za nesmetanu vidljivost u VisioPlus kabini osiguravaju impresivne performanse i kvalitetan rad.

Vrhunska izrada Made in Germany

Fendtovi traktori razvijeni su, dizajnirani i proizvedeni u najsavremenijoj fabrici na svetu u Baiernu, u Nemačkoj. Upotreba visokokvalitetnih i dugotrajnih komponenti pitanje je Fendta da obezbedi maksimalan kvalitet i pouzdanost traktora.

Efikasnost i ekonomičnost kao pravilo života

Fokus kompanije Fendt je pružanje visoko efikasnih i ekonomičnih proizvoda za uspeh kupaca. Ključna stvar je, između ostalog, najniža moguća potrošnja goriva, koja apsolutno dominira u Fendtu.

Prebrojite do kraja

Visoka kvaliteta, perspektivna tehnika i visoka efikasnost Fendt traktora pokazali su se kao posebna prednost kraj upotrebe. Zahvaljujući ovim karakteristikama, Fendtovi traktori su uvek postizali nedostižne vrednosti preprodaje. Kada izračunava ukupne troškove, Fendt postiže niske troškove po satu korišćenja.

Radi praktičnosti i transparentnosti – VisioPlus kabina

Neograničen pogled

Kabina Fendt VisioPlus postavlja kriterijume za transparentnost i neometan pogled kroz svoje jedinstvene staklene površine. Unutrašnjost je uverljiva svojom sofisticiranošću. Kao i obično kod Fendta, komande su postavljene logično i promišljeno, a upravljanje Varia je komforno. Ovo je prvoklasni post.

Otvoreno ili zatvoreno?

Nova prednja traka kabine VisioPlus je pravi plus za transparentnost. Gledajući uvis, u krov ga je utrostručio svodovani produžetak. Takođe su prednji prozor i komprimirani poklopac optimizovani kako bi pružili idealan pogled na prednji hidraulični lift. Prednje okno je dostupno u dve verzije sa novim 500 Vario. Prva verzija su dobro otvorena ploča i leva i desna vrata. Međutim, ako želite potpuno nesmetan prikaz, preporučujemo drugu serijsku verziju, okno koje se proteže na krovu kabine i samo na leva vrata.

Idealno radno mesto

Sa novom kabinom Fendt VisioPlus zadovoljstvo je raditi s njom jer je pravo čudo vidljivosti i prostora. Zakrivljeno prednje okno pruža pogled na ceo prednji utovarivač. Uz puno dostupnog prostora i praktično šest kvadratnih metara staklenih površina, kabina je posebno prostrana. U kombinaciji sa ergonomski inteligentnim dizajnom upravljača i kvalitetnim ugrađenim materijalima osećate komfor koji drastično povećava produktivnost.

Pouzdan pomak

Šest bodova za vašu udobnost

500 Vario omogućava prevoz od 50 km / h, uz motor koji štedi 1.700 o / min. Cjelokupni dizajn šasije nudi najbolji komfor vožnje i optimalnu ergonomiju. Šest bodova pruža vam sjajno vozačko iskustvo:

  • Vešanje prednje osovine sa niveliranjem
  • Fendt reakcijski sistem upravljača na točkovima
  • prigušivanje oscilacija
  • Vešanje kabine
  • vešanje sedišta
  • automatska brava na kolu.

Sigurna vožnja čak i pri velikim opterećenjima

Robusna šasija dizajnirana je sa maksimalnom težinom šasije do 10,5 tona (zavisno od države). Kočnice velike mase brzo se zaustavljaju kočnicama postavljenim sa zadnje osovine koje ne zahtevaju održavanje. Pored toga, prednji pogon se automatski aktivira svaki put kada se aktiviraju kočnice. Za pouzdaniju i udobniju vožnju, nivo ogibljenja prednjeg ogibljenja je uravnotežen. Za preciznu kontrolu prednjih priključaka, vešanje dugmeta se može isključiti.

Fendt reakcijski sistem upravljača na točkovima

Fendt reakcijski upravljački sistem osigurava savršeno kretanje traktora ravno. Nakon zavoja, upravljač se brzo vraća u početni položaj uz pomoć hidrostata i vozaču izveštava o posledicama kolovoza. Upravljanje točkićima je toliko lakše.

Automatska brava na prikolici

Uz opcionalnu automatsku bravu za upravljanje prikolicom, omogućiće se upravljanje točkovima prikolice unutar navedenog raspona brzine (otvoreno). Pri velikim brzinama i vožnji unazad, kruta prikolica (zaključano upravljanje) osigurava stabilne vozne karakteristike. Izvan odabranog raspona brzina, kao i obrnuto, upravljanje osovinom prikolice automatski se zaključava bez potrebne intervencije vozača.

Kompaktno napajanje

Dinamični pogonski agregat od 500 Vario je visoko efikasan sa niskom potrošnjom goriva. Živahni 4,0-litarski motor sa 4 cilindra odlikuje se modernom i ekološkom SCR tehnologijom za tretman izduvnih gasova. U opsegu od 125 do 165 KS maksimalnu snagu 500 Vario servira beskonačno promenljivi Vario menjač sa savršenim komforom i ekonomičnošću. Sa kombinacijom visokih performansi i kompaktnog dizajna, 500 Vario je univerzalno primenljiv.

Ušteda goriva sa SCR

Raspon snage 500 Vario kreće se od 125 do 165 KS pri maksimalnoj snazi. Takođe u ovoj seriji Fendt koristi SCR tehnologiju sa AdBlue® tretmanom izduvnih gasova da bi postigao propise nivoa 3b (= privremeni nivo IV). Sa Fendtovim velikim traktorima, motori su se, u kombinaciji sa SCR i neprestanim Vario menjačem, pokazali izuzetno ekonomičnim. Tretman izduvnih gasova vrši se samo nakon sagorevanja goriva i na njega ne utiče. Motor je idealno izbalansiran i postiže odličnu dinamiku.

Lako ušteda na Fendtovoj efikasnosti automatizacije

Beskrajni izbor brzina omogućava ogromnu potencijalnu uštedu vremena i novca. U modelu 500 Vario, kontinuirano promenljivi menjač donosi visoku efikasnost prenosa. Sa sistemom upravljanja traktorom TMS, traktor uvek radi na ekonomičnom optimalnom nivou. Vozač samo bira željenu brzinu i TMS se uključuje da bi upravljao motorom i menjačem. To automatski znači efikasnost.

Automatski ograničeni rad

Automatic Limit Load 2.0 kontroliše brzinu motora (prigušenje motora) ovisno o potrebnoj snazi tako da motor radi u optimalnom rasponu s obzirom na potrošnju goriva i željenu brzinu putovanja. Za različita dela, npr. transporta, teške vuče ili pogonskog vratila, optimalne granične vrednosti opterećenja su različite. Traktor automatski podešava idealno granično opterećenje. Ovo vozaču štedi od ručnog postavljanja graničnog opterećenja od 2.0 na početku ili na kraju rada na terenu. Tako su kombinovane performanse motora i menjača usklađene sa svakom upotrebom. Alternativno, možete ručno podesiti granično opterećenje 2.0.

Idealna specifična masa

Izvaditi sve iz svake KM moto je 500 Vario-a. 516 je uveren u odličnu specifičnu masu od 39 kg / KS, blistav i dinamičan.

Snažna hidraulika

Hidraulički uređaj zasnovan je na savremenoj tehnologiji opterećenja. Možete birati pumpu sa protokom od 75, 110 ili 158 litara u minuti. Odvajanje reduktora i rezervoara hidrauličnog ulja sprečava pomešanje ulja i prljavštinu ulazak u menjač. Ovo takođe omogućava upotrebu bio hidrauličkog ulja.

Snažno stražnje podizanje

Elektro hidraulički upravljano stražnje hidraulično dizanje ima maksimalnu snagu podizanja od 7,780 daN. Novi stražnji hidraulički lift je odličan dobitak za udobnost jer nadoknađuje opterećenje i tako automatski održava postavljenu brzinu spuštanja i za teške i za lagane mašine za pričvršćivanje.

Inteligentan i unapred

Maksimalno prednje podizanje je 3.400 daN. Ugodan prednji hidraulični lift može se na zahtev opremiti funkcijom ublažavanja opterećenja. Na ovaj način se spušta mašina za spajanje sa dvosmernim hidrauličkim ventilom i težina mašine se prenosi na prednju osovinu. To ima posebnu prednost upotrebe snježnog pluga i košenja sa prednjom kosilicom, jer se mašina za priključivanje prilagođava vrlo teškim terenima. Ovo eliminiše opruge za košnju iz kosilice.

Pravilna rotacija

Udobno upravljajte kardanskim osovinama na multifunkcijskom naslonu za ruku. Tu su i spoljni upravljački prekidači sa zadnje strane. Zadnje kardansko vratilo (540 / 540E / 1,000) omogućava smanjenu brzinu motora i na taj način manju potrošnju goriva. Prednje priključno vratilo (540 ili 1.000 o / min) nudi širok spektar upotrebe za prednje priključne mašine.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio