sr
hr sl
Center za pomoč

Prigradske sadilice D9 i AD

Vario-Control menjač

Vario-ov novi, kontinuirano podesivi mjenjač djeluje bez skoka i omogućuje vrlo precizno doziranje sjemena od 2 do 400 kg po jutru. Naravno, doza je potpuno ista za sve vrste semenki, od obične repice, trave, žitarica do graška i pasulja.

Podešavanje pritiska raonika

Lebdice i češljevi (drljače) su pod pritiskom centralno – mehanički ili hidraulično. Za sistem hidrauličnog podešavanja minimalne i maksimalne vrednosti dva pina su unapred ograničene. Na taj način se pritisak raonika i drljače može brzo podesiti direktno iz kabine samo jednim kontrolnim ventilom, za vreme vožnje, u zavisnosti od promenljivih uslova poda.

Dostupno za obradu malih i srednjih površina radne širine 2,50 i 3 m. Ovaj pristupačni asortiman takođe omogućava malim i srednjim postrojenjima da rade sa AMAZONE kvalitetom. To znači: nema kompromisa u pogledu tačnosti doziranja i punjenja semena. Veličine rezervoara kreću se od 360 l do maksimalno 850 l pri radnoj širini od 3 m sa priključcima. Oznaka staze na D9 Special podiže ili uklanja. spušta hidrauličku mašinu vodoravno. Njima se upravlja jednosmerni kontrolni ventil, koji takođe omogućava da se automatsko prebacivanje putne trake računa pri napretku prilikom svake promene.

Mehanička sejačica D9-Super za sejanje srednjih i velikih farmi nakon oranja i muljenja dostupna je u radnoj širini od 3 do 6 metara. Veoma je stabilan model sa velikim točkovima. Spremnik za seme koji se lako puni može se povećati na 860 ili 1000 litara pomoću modela D9 3000. Osnovna zapremina 830 D9 4000 može se povećati za jedan nosač na 1380 litara. Na raspolaganju su VS nožice za sjetvu nakon oranja ili za male količine slame na strnjištu. RoTeC razvlačenja su posebno pogodna za setvu malčarom. Sadilica D9-Super može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa raznim alatima za obradu tla. Oznake staza su hidraulički i uvek stoje uspravno od mirovanja. Tako da možete sijati uzduž i poprečne prepreke bez zaustavljanja.

AD Specijalna sadilica za sejanje sa niskobudžetnom opremom često se koristi kod VS semenki za sejanje i drljačem sa zupcima za vuču, npr. za sastavljanje kombinacija pomoću rotacione drljače. Posebno veliki pogonski točak omogućava pouzdano doziranje semena čak i u teškim uslovima. Kada obrađujete zemlju bez sejalice, AD sejalica za sejanje može se brzo odvojiti od valjka rotacionom drljačom ili rotacionim kultivatorom sa nekoliko poteza. Mehanički pogon sadilice bez puhala olakšava montiranje na rotacijsku drljaču. AD sadilica se takođe može kombinovati sa rotacionim drljačama drugih proizvođača.

AD Super mašine za sjetvu za kompaktne sjetve idealno su pogodne za obradu srednjih i velikih površina. U kombinaciji sa rotacionim kultivatorom, valjkom sa gumenim prstenom i aktivnim diskovima RoTeC, ovaj sejač je često univerzalno rešenje za sejanje i setvu.

Zalagaonik semena

 

Veliki rezervoar za seme zatvara se stabilnim poklopcem gumenim zaptivačem da spreči ulazak prašine i kiše. Stezaljka creva i cilindar za gas čine rukovanje poklopcem izuzetno jednostavnim. Velike stepenice i stabilna ograda osiguravaju siguran uspon do utovarne police.

Sistem doziranja

 

Kombinacija finih i običnih sejalica omogućava doziranje semena od 2 do 400 kg / ha bez promene setvenog seta. Postavite u sekundi. Vario stepenirani menjač je jednostavan za rukovanje i ne zahteva održavanje. Da biste isključili osovinu za mešanje tokom setve sonde, izvucite opružni čep. Mašina se može pripremiti za sjetvu s nekoliko hvataljki. Sa sistemom doziranja AMAZONE, semenski točkići se pune većinom odozgo, slično kao i točkić. Varijacije između kalibrirane i stvarne količine doziranja zbog različitog punjenja semenskih točkova ovde više nisu moguće.

Sadilički raonik WS

 

VS sejač za seme je posebno pogodan za sjetvu nakon oranja ili kada nema puno slame ili slame. biljni otpad, kao što su posle uljane repice ili šećerne repe. Vrh raonika napravljen je od tvrdog livenog gvožđa i ima izuzetno dug radni vek. Za velika imanja sa agresivnim zemljištem dostupna je brza izmena vrha raonika, sa samo jednim vijkom koji je odvrnut.

RoTeC setveni disk

 

RoTeC setveni disk poseduje standardni disk za ograničavanje i dubinu čišćenja koji omogućava podešavanje dubine setve bez alata. RoTeC diskovi rade praktično bez habanja. Točnost sjetve, površinski kapacitet i vijek trajanja optimizirani su pomoću RoTeC diska. Čak se i kod velikih količina ostataka stabljike ne začepljuju. Formiranje brašna za sjetvu i optimalno umetanje sjemena čine disk za sjetvu s jedne strane, a tijelo s tvrdom lijevom s druge strane. Elastični plastični disk sprečava lepljenje tla na disk za setvu, formira semensku brazdu i precizno kontrolira postavljenu dubinu setve. Visoki pritisak diska (35 kg) i nosač diska izrađeni od plastike omogućavaju nesmetan rad diska i precizno taloženje semena. Za veoma velike dubine taloženja možete ukloniti plastični disk jednim potezom. Vrlo plitka sjetva npr. sjeme trave, moguće je na pješčanom tlu plitkim diskom.

 

Precizni remen

 

Poklopac za otvorene brazde za sjetvu i radove na planiranju bez začepljenja čak i velikim količinama ostataka strnjače. Sa pojedinačnim rotirajućim elementima za pričvršćivanje prilagođava se neravnim tlima i omogućava ravnomerno prekrivanje semena na zemlji sa ili bez mnogo ostataka stabljike. Pritisak raonika i pritisak drljače mehanički ili hidraulično podesivi. Za hidraulično podešavanje, postavite minimalne i maksimalne vrednosti unapred umetanjem vijaka. Tokom vožnje, pritisak semenskih diskova i drljača može se brzo prilagoditi tlu samo jednim hidrauličkim ventilom.

Okretni tockovi za RoTeC setve

 

Da bi se poboljšalo postavljanje semena u tlo, dostupni su opružni valjci pod pritiskom za sve AMAZONE prigradne sejalice. Posebno se koriste za finu setvu, poput navadne uljane repice – sa malo vlage – ali i za setvu zrna. Novorazvijeni diskovi za setvu RoTeC AMAZONE dizajnirani su tako da namerno rade u setvi za setvu i učvršćuju seme na dno brazde. Točkovi i raonik rade nezavisno jedan od drugog. Noževi sa dubokim vođicama upravljaju diskom za ograničavanje dubine, a ne pritiskom na cilindar. Potisni valjak AMAZONE je sa oprugom. Pritisak može da se kreće od 5 do 15 kg i slobodno se bira. Brazda za sjetvu uvijek pokriva zemlju. Ovaj sistem postiže vrlo jednolično očvršćivanje uz poboljšanu klijavost semena čak i na veoma promenljivim tlima. Zadnji montirani valjak može se ukloniti bez alata, npr. u nepovoljnim uslovima kao što je kasna setva u vlažnoj jeseni, tako da nema zagušenja zbog lepljive zemlje!

Označavanje puta prskanja pre nicanja semena

 

Uređaj za obeležavanje ima velike diskove i namenjen je obeležavanju traka tako da se mogu jasno videti pre pojave. To olakšava pregled puteva prilikom prskanja pre pojave semena.

AMALOG + radni računar

 

AMALOG + računar prebacivanjem traka i obeležavanjem staza za prskanje pre pojave semena. Stvaranje traka kontroliše senzor. Programiranje u različitom ritmu traka je vrlo lako. Prikazani su radni položaji markera i prebacivanje traka, zasijana površina, brzina rada i količina semena.

 

AMATRON + radni računar

 

Pomoću AMADRILL + i AMATRON +, vozač se pored funkcija kojima upravlja AMALOG + može prilagođavati sa sedišta, npr. količina zasijanog semena i menja intervale traka na kosim terenima. Pri tome se sjeme naizmjenično mijenja između sjetve i ne sjetve, tako da su putevi vidljivi, a djelovanje vodene erozije inhibiraju njihovi zasijani dijelovi. Zahvaljujući standardnom ugrađenom interfejsu, AMATRON + u kombinaciji sa GPS-om može se koristiti i za setvu, prilagođenu specifičnostima pojedinih delova polja, i za upotrebu dobijenih podataka za dalju obradu.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio