sr
hr sl
Center za pomoč

Nošena sadilica AD-P

Nošena sadilica AD-P

AD-P 303 Specijalna kompaktna pneumatska sadilica radne širine od tri i četiri metra dizajnirana je posebno za farme srednje veličine. Kapacitet rezervoara za seme je 750/1250 litara i može se povećati na 1000/1500 litara. AD-P Special sadilica se na univerzalni trokutasti dodatak priključuje na priključak za obradu tla. Ovo uveliko pojednostavljuje njegovo povezivanje sa rotacijskim drljačima trećih proizvođača. Amazon kombinuje rotacione drljače i bageri za kombinovanje. AD-P Special sadilica može biti opremljena zupčanim valjkom za pakovanje ili valjkom sa gumenim prstenom. Za elemente sjetve VS sadilice za sejanje i RoTeC diskovi za sjetvu nisu obavezni. Traktori markera montirani su na kućištu rotacione drljače.

Pogledajte video

Nošena kombinacija setve AD-P Super

Kompaktna pneumatska setva AD-P Super Compact posebno je dizajnirana za pružaoce usluga i farme veličine od 200 do 500 ha, koji bi u suprotnom morali da koriste takve priključke veće radne širine. Osnovni rezervoar zapremine 1500 litara može se produžiti do 2000 litara. Sadilica postiže veće efekte zahvaljujući većoj brzini rada i skraćenom vremenu potrebnom za dodavanje semena, što je rezultat većeg rezervoara. U kombinaciji sa radnom širinom od tri i četiri metra, AD-P Super ima rotacijsku drljaču ili menjač sa zupčanim valjkom za pakovanje ili gumeni valjak. Zbog direktne potpore valjku, mašina za obradu tla može se lako odmaknuti kamenjem. Za elemente setve VS sadilice za setvu i RoTeC ili veći RoTeC + sa sijaćim diskovima za setvu mulčenjem nisu obavezni. Traktori markera montirani su na kućištu rotacione drljače.

Zalagaonik semena

 

Veliki spremnik za seme zatvara se stabilnim preklopnim poklopcem gumenim zaptivačem da spreči ulazak prašine i kiše. Sa ručicom creva i cilindrom za gas, rukovanje poklopcem je izuzetno jednostavno. Velike stepenice i stabilna ograda osiguravaju siguran pristup utovarnoj stanici. Mrežna zaštita u rezervoaru štiti mašinu od stranih predmeta. Rezervoar se može puniti preko utovarne ploče, pužom za utovar direktno iz prikolice ili lopatom

Glava distribucije sa dobrim pregledom

 

Dobra inspekcijska glava omogućava kontinuirano praćenje rada i pregled rezervoara za seme.

Sistem distribucije i sistem podešavanja količine

 

Sistemom distribucije upravlja se na dva načina, mehanički, pomoću zupčastog pogonskog točka i električno pomoću elektromotora. Patentirani sistem raspodjele sa dva normalna i fina distribuciona cilindra osigurava posebno preciznu dozu količine setve semena (2 do 400 kg / ha). Podešavanje norme sjetve može se izvršiti mehanički uz kontinuirano promjenjivi prijenos ili električnim putem radnog računara.

Podešavanje pritiska raonika

 

Lebdice i češljevi (drljače) su pod pritiskom centralno – mehanički ili hidraulično. Za sistem hidrauličnog podešavanja minimalne i maksimalne vrednosti dva pina su unapred ograničene. Na taj način se pritisak raonika i drljače može brzo podesiti direktno iz kabine samo jednim kontrolnim ventilom, za vreme vožnje, u zavisnosti od promenljivih uslova poda.

Sadilički raonik WS

 

VS sejač za seme je posebno pogodan za sjetvu nakon oranja ili kada nema puno slame ili slame. biljni otpad, kao što su posle uljane repice ili cvekle. Vrh raonika napravljen je od tvrdog livenog gvožđa i ima izuzetno dug radni vek. Za velika imanja sa agresivnim zemljištem dostupna je brza izmena vrha raonika, sa samo jednim vijkom koji je odvrnut.

RoTeC i RoTeC + semenski disk

 

RoTeC setveni disk poseduje standardni disk za ograničavanje i dubinu čišćenja koji omogućava podešavanje dubine setve bez alata. RoTeC diskovi rade praktično bez habanja. Točnost sjetve, površinski kapacitet i vijek trajanja optimizirani su pomoću RoTeC diska. Čak se i kod velikih količina ostataka stabljike ne začepljuju. Formiranje brašna za sjetvu i optimalno umetanje sjemena čine disk za sjetvu s jedne strane, a tijelo s tvrdom lijevom s druge strane. Elastični plastični disk sprečava lepljenje tla na disk za setvu, formira semensku brazdu i precizno kontrolira postavljenu dubinu setve. Visoki pritisak na disku (35 kg) i nosač diska napravljeni od plastike omogućavaju nesmetan rad diska i precizno odlaganje semena. Za veoma velike dubine taloženja možete ukloniti plastični disk jednim potezom. Vrlo plitka sjetva npr. sjeme trave, moguće je na pješčanom tlu plitkim diskom.

Za kombinacije bušenja AD-P Super razvijen je novi bušaći disk izrađen od RoTeC + borovog čelika sa većim prečnikom (40 cm) i većom debljinom (4 mm). Njegov razvoj rezultirao je minimalnim habanjem i, posljedično, dužim životnim vijekom. Posebno se preporučuje za upotrebu na površinama sa visokim biljnim ostacima i na teškim zemljištima gde je potreban povećani pritisak (55 kg) za dobar učinak.

Precizni remen

 

Poklopac za otvorene brazde za sjetvu i radove na planiranju bez začepljenja čak i velikim količinama ostataka strnjače. Sa pojedinačnim rotirajućim elementima za pričvršćivanje prilagođava se neravnim tlima i omogućava ravnomerno prekrivanje semena na zemlji sa ili bez mnogo ostataka stabljike. Tlak raonika i pritisak drljače centralno se mehanički ili hidraulično podešavaju. Za hidraulično podešavanje, postavite minimalne i maksimalne vrednosti unapred umetanjem vijaka. Tokom vožnje, pritisak semenskih diskova i drljača može se brzo prilagoditi tlu samo jednim hidrauličkim ventilom.

Okretni točkovi za RoTeC setve

 

Da bi se poboljšalo postavljanje semena u tlo, dostupni su opružni valjci pod pritiskom za sve AMAZONE prigradne sejalice. Posebno se koriste za finu setvu, kao što je obična ogrtač – sa malo vlage – ali i za setvu zrna. Novorazvijeni diskovi za setvu RoTeC AMAZONE dizajnirani su tako da namerno rade u setvi za setvu i učvršćuju seme na dno brazde. Točkovi i raonik rade nezavisno jedan od drugog. Noževi sa dubokim vođicama upravljaju diskom za ograničavanje dubine, a ne pritiskom na cilindar. Potisni valjak AMAZONE je sa oprugom. Pritisak može da se kreće od 5 do 15 kg i slobodno se bira. Brazda za sjetvu uvijek pokriva zemlju. Ovaj sistem postiže vrlo jednolično očvršćivanje uz poboljšanu klijavost semena čak i na veoma promenljivim tlima. Zadnji montirani valjak može se ukloniti bez alata, npr. u nepovoljnim uslovima kao što je kasna setva u vlažnoj jeseni, tako da nema zagušenja zbog lepljive zemlje!

Označavanje puta prskanja pre nicanja semena

 

Uređaj za obeležavanje ima velike diskove i namenjen je obeležavanju traka tako da se mogu jasno videti pre pojave. To olakšava pregled puteva prilikom prskanja pre pojave semena.

AMALOG + radni računar

 

AMALOG + računar prebacivanjem traka i obeležavanjem staza za prskanje pre pojave semena. Stvaranje traka kontroliše senzor. Programiranje u različitom ritmu traka je vrlo lako. Prikazani su radni položaji markera i prebacivanje traka, zasijana površina, brzina rada i količina semena.

AMADRILL+ i AMATRON+ radni računar

 

Sa AMADRILL + i AMATRON +, vozač se pored funkcija kojima upravlja AMALOG + može prilagođavati sa sedišta, npr. količina zasijanog semena i menja intervale traka na kosim terenima. Pri tome se sjeme naizmjenično mijenja između sjetve i ne sjetve, tako da su putevi vidljivi, a djelovanje vodene erozije inhibiraju njihovi zasijani dijelovi. Zahvaljujući standardnom ugrađenom interfejsu, AMATRON + u kombinaciji sa GPS-om može se koristiti i za setvu, prilagođenu specifičnostima pojedinih delova polja, i za upotrebu dobijenih podataka za dalju obradu.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio