sr
hr sl
Center za pomoč

Vučene prskalice UX

Nova vučena prskalica

Sa novo izvučenim UKS raspršivačem, Amazon nudi kompaktni priključak s relativno malom masom i niskim težištem. UKS model zaokružuje postojeći privučeni program raspršivača. Povoljan rezervoar za gravitaciju (3600 do 12000 litara) može se očistiti lako i brzo jer ima potpuno glatke unutrašnje i spoljašnje zidove.

Letva za prskanje Super-L

Za radne širine od 18 do 28 metara, Amazone UKS je opremljen etabliranom šipkom za raspršivanje Super-S. Radne širine od 18 do 40 metara moguće su sa novim Super-L. Uprkos velikom rasponu, Super-L se može saviti do uske transportne širine od samo 2,60 metara. Sklopljena letva je montirana bočno pored kontejnera.

Rezervoar

 

Kompaktni polietilenski rezervoar je posebno siguran i izdržljiv. Potpuno glatki unutrašnji i vanjski zidovi, vrlo malo slijepih i zaobljenih uglova omogućuju brzo i lako čišćenje iznutra i izvana. Novorazvijeni rezervoar ne treba nikakve razorne pregradne stijenke i ima veoma povoljan položaj težišta.

 

Rezervoar za čistu vodu

 

Veliki rezervoar za čistu vodu (520 litara) sa prekidačem Vario za razblaženje ostataka raspršivanja ili za čišćenje prskalice čak i sa punim rezervoarom.

 

Oprema za unutrašnje čišćenje

 

Tri snažne rotacione mlaznice koriste se za čišćenje unutrašnjih zidova rezervoara čistom vodom. Pomoću pištolja za pranje veša, raspršivač se može temeljno očistiti sa terena odmah nakon upotrebe spolja.

 

Okvir

 

Širok profilni okvir napravljen od čvrstog čelika, kompaktni rezervoar i robusna šipka za prskanje osiguravaju potrebnu stabilnost. Sve ivice su zaobljene, sve cevi su pričvršćene i usmerene na okvir ili u njega.

 

Kontrolna tabla

 

Svi elementi (kontrole) potrebni za rad prskalice su logično i transparentno postavljeni levo napred direktno sa vozačeve strane. Svi radni koraci su tačno opisani, smanjujući rizik od grešaka. Dva najvažnija su ventili, i to:

Ventil Vario na usisnoj strani

 • Ventil Vario na usisnoj strani omogućava prskanje, ispiranje i usisavanje.

Ventil Vario na strani sa pritiskom

 • Ventil Vario na strani sa pritiskom omogućava prskanje, unutrašnje i spoljno čišćenje i rastvaranje spreja u vodi.

Spremnik za punjenje

 

Za brz i čist rad, 60-litarski kontejner za rastvaranje i punjenje nalazi se prednje levo, pored upravljačke ploče, gde je lako dostupan. Opremljen specijalnim t. ja. Brizgaljke imaju veliki kapacitet za punjenje. Aktivne supstance u obliku praha i velike količine uree rastvaraju se brzo i sigurno, dok se spremnik puni kružnom linijom koja ide duž unutrašnje ivice posude. Na raspolaganju je rotaciona mlaznica za bezbjedno čišćenje sprejnih boca i za potpuno korišćenje sadržaja posude. Takođe se može koristiti za čišćenje zatvorene konzerve.

 

Usisni filter

 

Veliki centralni usisni filter (3 inča) može se sigurno i lako ukloniti, pa čak i očistiti punim rezervoarom. Mešavina za prskanje ne curi.

Tandem pumpa

 

Tandem pumpa ukupne zapremine 530 l / min instalirana je u UKS raspršivač, sa jednom pumpom (250 l / min.) Samo za pažljivo mešanje u rezervoaru. Puni se usisnim crevom (3 inča) sa povratnim ventilom ili priključkom za punjenje C-kvačila. Dobro dostupne klipne membranske pumpe rade pouzdano i otporne su na rad bez tečnosti i na upotrebu tečnih đubriva. Verzija sa više rolni osigurava i visoke performanse usisavanja, čak i potisak i lagan rad.

Intenzivni mehanizam mešanja

 

Rad mehanizma hidrauličnog mešanja može se kontinuirano podešavati dok se potpuno ne zaustavi. Ovo sprečava pjenjenje ili olakšava pražnjenje ostataka prskanja. Kod Amazon prskalica, višak mešavine za prskanje vraća se na mesto pumpe nakon povratne linije. Tako se isključuje slučajno mešanje smeše za prskanje.

 

Joistick

 

Višenamenski džojstik dizajniran je za komforan rad letvi i nastavka. AMATRON + računar uz pomoć elektromotora precizno i automatski podešava količine. Djelomične širine traka prskalice brzo i pouzdano se uključuju i isključuju pomoću ventila sa elektromotorima. Dodatno smanjenje pritiska sprečava kapanje iz mlaznica. Ventili se nalaze na zadnjem delu prskalice tako da je dužina linije mlaznice što kraća. Letva se može podeliti na do devet delimičnih širina. Čak i ako su isključene parcijalne širine, AMATRON + reguliše tačnu količinu smeše za prskanje i više ne podešava pritisak.

 

Vučna ruda

 

Serijska suspenzija vučne rude minimizira prenos horizontalnih oscilacija na vučno vozilo. Ovo je prednost i u bržim radovima na putu i ​​na terenu, jer ruda ovako miruje.

 

Trail-tron

 

Elektronska kontrola Trail-tron-a osigurava da se staza prskanja gotovo tačno prati do kotača traktora u direktnoj i priključnoj vučnoj rudi, čime se sprečavaju oštećenja na tračnicama točkova. Hidraulička i elektro hidraulična kontrola (u kombinaciji sa AMATRON +) kontrolom omogućava vozaču da lako prilagodi prskalicu terenu i manevrira u različitim kulturama.

 

Osovine i kočnice

 

Kako je osovina integrisana u okvir, povlačena prskalica ima nisko težište. Šasija je opremljena dvostrukim sistemom kočenja sa komprimovanim vazduhom ili hidrauličnim kočnicama na zahtev. Velika slobodna visina – oko 0,8 metara – i ravno, glatko dno bez stršećih delova olakšavaju prijatan rad.

 

Omotavanje osovina

 

Pored klasične krute osovine, raspršivač može biti opremljen i upravljanjem osovinskih ručica. Ovo osigurava posebno miran položaj prskalice i visoku sigurnost, posebno kada se vodi u zavoj. Mogućnosti manevrisanja su odlične, posebno kada se kreću unazad.

 

Gume

 

Odabir pravih guma ključan je za radove prilagođene zemljištu. Dostupne su gume od 300/95 R52 do 520/85 R42. Zavisno od guma, UKS prskalica je registrovana za maksimalnu brzinu od 25, 40 ili 50 km / h. Staza: 1,80 ili 2,25 m. Ostale širine na zahtev. Blatni štitnici širine 700 mm pokrivaju sve veličine guma i štite sprejnu letvicu od prljavštine.

 

Letva za prskanje

 

Zbog svoje posebne profilne strukture, Amazone prskalice su istovremeno stabilne i lagane. Radne širine u rasponu od 18 do 40 metara omogućavaju optimalno prilagođavanje veličini imanja. Amazonska traka za prskanje nema nikakvo tehničko odobrenje. Hidraulički fitinzi su spojeni sa nehrđajućim spojnicama koje pružaju dug životni vek i visoku prodajnu vrednost. Zavisno od gume, paralelogramska ugradnja postiže visinu raspršivanja između 0,5 i 2,50 metra. To npr. omogućava precizno prskanje uljane repice tokom cvetanja. Šipka za raspršivanje je takođe opružena paralelnim ugradnjom tokom transporta. Ovo štiti materijal i produžava životni vek konektora.

 

Letva za prskanje u transportnom položaju

 

UKS prskalica ima nisko težište i posebno kompaktne dimenzije. Prskalica je okretna i laka za rukovanje. Sa letve smeša za prskanje ne kaplje na traktor i letva ne dodiruje kabinu traktora.

 

Letva za prskanje Super-S

 

Super-S sprej se automatski rastavlja i sklapa hidrauličkim cilindrom. U transportnom položaju, šipka svih radnih širina (18, 21, 24, 27, 28 m) kompaktno je sklopljena iza osnovne mašine i zauzima transportnu širinu od samo 2,40 m. Super-S šipka za raspršivanje sa čeličnim profilima širine 140 mm je izuzetno stabilna. Pored toga, Super-S sprej šipka opremljena je elektro-hidrauličkom kontrolom (profiliranje) visine, savijanja i presavijanja, jednostranim preklapanjem (do 24 m), skraćivanjem ukrasa, nagibom i podešavanjem uglova. AMATRON + je odgovoran za obavljanje ovih funkcija. Zbog trosmjernog ovjesa, hidrauličnog podešavanja visine i elastičnih klizača, šipka se sigurno kreće po raspršenoj površini na ispravnom rastojanju. Standardna oprema takođe uključuje prigušivač vibracija koji suzbija vertikalno kružno kretanje, gumene umetke za prigušenje horizontalnog kružnog pokreta i opružne elemente za prigušivanje udaraca prilikom stezanja celokupnog prskalice.

 

Letva za prskanje Super-L

 

Super-L letve za prskanje sa radnim širinama od 24, 27, 28, 30, 33, 36, 39 i 40 m automatski se automatski i automatski preklapaju i savijaju snažnim hidrauličkim cilindrom. U transportnom položaju, šipka svih radnih širina je kompaktno presavijena pored rezervoara sa transportnom širinom od 2,60 m. Bez kretanja, sedi u prevoznicima. Puhovi ublažavaju hvatanje paralelograma. Super-L šipka za raspršivanje sa višeslojnim čeličnim profilima mm izuzetno je stabilna. Pored toga, Super-S sprej šipka opremljena je elektrohidrauličkom (profiliranjem) visinom, preklapanjem i preklapanjem, jednostranim preklapanjem (do 24 m), skraćivanjem ukrasa, nagibom i podešavanjem uglova. AMATRON + je odgovoran za obavljanje ovih funkcija. Zbog četverosmernog ogibljenja, hidrauličnog podešavanja visine i elastičnih klizača, šipka se sigurno kreće po raspršenoj površini na tačnom rastojanju. Distanci omogućuju jednostavno praćenje visine paralelno. Standardna oprema takođe uključuje prigušivač vibracija koji suzbija vertikalno kružno kretanje, gumene umetke za prigušivanje horizontalnog kružnog pokreta, opružne amortizere za stezanje celog prskalice i opružne ploče za prigušivanje kretanja u smeru vožnje. Cijevi za zaštitu mlaznica u vanjskom dijelu ili duž cijele radne širine letve za prskanje pružaju dodatnu zaštitu za izbočenje mlaznica ili trostrukih tijela mlaznica.

 

Potporna noga

 

Dodatna oprema takođe ima nogu za podešavanje visine koja je integrisana u okvir. Njegovo udobno hidraulično preklapanje i spuštanje olakšava pričvršćivanje prskalice na traktor. Umesto hidraulične verzije dostupna je i mehanička verzija.

 

Rasveta

 

Amazone takođe nudi pristupačno osvetljenje drumskih prskalica sa znakovima upozorenja, držačem registarskih tablica i prednjim svetlima, što garantuje dobru vidljivost i sigurnost u saobraćaju.

Moderno i precizno

 

AMAZONE AMASPRAI + je robusna i jednostavna prskalica. Korisnik se može fokusirati na vožnju dok računar kontroliše i reguliše u skladu sa brzinom vožnje.

Serijske funkcije:

 • jednoredni displej visokog kontrasta,
 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 7 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • hektara brojač (ukupno i dnevno brojilo),
 • +/- 10% taster.

Dodatne funkcije:

 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • zamena krajnjih i rubnih mlaznica (alternativa pre montaži),
 • preklapanje i nagibanje pomoću jednog dvosmernog hidrauličkog ventila (DV) (električna sklopka),
 • implementiran ASD: serijski interfejs.

AMATRON + računar pruža potpuno automatsko podešavanje prethodno podešenih količina prskanja (l / ha). Promjene u količinama +/- mogu se brzo i tačno odabrati i prilagoditi u datim procentnim koracima. Sve funkcije armature i letve mogu se upravljati jednom rukom. Senzor za punjenje električnog rezervoara omogućava stalno praćenje količine dostupnog spreja. Pomoću digitalnog manometra, AMATRON + neprekidno nadgleda i pruža informacije o pritisku. Računar upravlja zadacima i ima mogućnost da čuva. Spreman je ISOBUS i ima serijski interfejs za povezivanje GPS terminala i Hidro-N senzora.

Serijske funkcije:

 • glavni uključivanje i isključivanje pojedinih parcijalnih širina,
 • do 9 delimičnih širina,
 • digitalni prikaz pritiska,
 • digitalni ekran punjenja,
 • indikator položaja i zaključavanje letvi za prskanje,
 • upravljanje nalozima sa 20 memorijskih lokacija,
 • serijski interfejs za GPS dokumentaciju i upotrebu,
 • ISOBUS spreman.

Dodatne funkcije:

 • etiketiranje pena
 • prekidač krajnjih i rubnih mlaznica,
 • predizbor spojeva za jednostrano smanjivanje traka prskalice,
 • profesionalno savijanje za jednostrano savijanje ili naginjanje prskalica (potreban je samo jedan kontroler),
 • Daljinska kontrola – automatsko podešavanje radne visine traka prskalice,
 • Komforni paket – daljinsko upravljanje protokom prskanja.

 

Višenamenska poluga

 

Naročito je rukovanje mašinom višenamenskom ručicom (džojstik). Najvažnije funkcije prskanja mogu se kontrolisati pomoću ergonomski dizajnirane poluge bez vidljivog kontakta. AMATRON + je tako samo kontrolni i ulazni uređaj. Mali prekidač omogućava upotrebu 8 tastera na tri različita nivoa.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio