sr
hr sl
Center za pomoč

ZA X Perfect

Amazone ZA-X Perfect rasturač mineralnog đubriva

Kompaktan, ravan kolektor zapremine od 600 do 1750 litara. Precizno širenje u radnoj širini od 10 do 18 metara.

Amazon ZA-Ks Perfect rasturač mineralnog đubriva dostupan je u veličinama rezervoara od 600, 900 i 1400 litara. Zapremina ZA-Ks Perfect 602 povećana je na 850 litara sa 250-litarskom mlaznicom, a zapremina ZA-Ks 902 povećana je na 350 litara, na 1250 l. od 800 litara do 1700 litara. Ekstenzije se uvek mogu instalirati. Ravni spremnik sa zidovima lijevka uspravljen istovremeno omogućava malu visinu od 91 cm i ravnomerno nanošenje đubriva.

Lako podešavanje noževa za izbacivanje

Za vreme rada posipač ostaje u vodoravnom položaju i na istoj visini priključka. Postavljanje lopatica za izbacivanje na izbacivačima Omnia-Set serije za normalno oplodnju, kasnu gnojidbu i širenje granica (ivice, potoci itd.) Je jednostavno i nisu potrebni nikakvi alati. Moguće je postići izuzetno precizno širenje radnih širina od 10 do 18 metara. Za maksimalnu pouzdanost i izbegavanje korozije, ceo mehanizam za izbacivanje je izrađen od nerđajućeg čelika.

Podešavanje količina

 

Sistem za kontrolu jačine zvuka sa dva nezavisna klizača za podešavanje nalazi se izvan prljavog područja. To znači da ni točkovi traktora ni prašina koja nastaje širenjem mineralnog đubriva na diskovima za posipanje ne mogu da se zaprljaju. Tako ostaje čist i upravljiv sve vreme. Indikatori količine se instaliraju na velikoj, transparentnoj mernoj skali tako da se odmah mogu prepoznati različita podešavanja, npr. prilikom gnojenja po ivicama.

Omnia-Set rašireni diskovi

 

Omnia-Set izbacivači sa svojim preklopnim izbacivačima pružaju posebno tačno širenje. Oštrice su opremljene mernom skalom za precizno i nezamenljivo podešavanje. Ploče stvaraju sliku rasipanja koja je neosjetljiva na bočne vjetrove, ali na nju ne utječu svojstva pojedinih vrsta đubriva. Za kasnu oplodnju, sklopivi krajevi izbacivačkih lopatica moraju se podići lako i bez potrebnih alata.

Mešalne glave z veliko zmogljivostjo

 

Zelo zmogljive mešalne glave enakomerno dovajajo gnojilo na plošče »Omnia-Set«. Nežno in enakomerno premikajo gnojilo do iztočne odprtine, konice lijaka pa se popolnoma izpraznijo. Pri običajnih gnojilih omogoča enakomeren pretok gnojila na trosilne plošče. Pri občutljivih gnojilih se veliki mešalni prsti snamejo (razcepka), zmanjšani mešalni del pa še naprej omogoča enakomerno in zanesljivo doziranje. Za enostransko trosenje občutljivih gnojil lahko brez orodja izključite celotno mešalno glavo (z nerjavečimi varovalnimi zatiči). Ta rešitev se je v praksi že odlično izkazala.

Menjač u uljnoj kupelji

 

Menjač u uljnoj kupelji je neuništiva srca Amazonovih rasipača sa dve ploče. Takođe je opremljen štitnicima za smicanje i dvostrukim brtvama. Menjač je sertifikovan u 100.000 proizvedenih konektora i ne treba ga održavati.

Dvostruki levak

 

Dupli rezervoar omogućava direktno upravljanje. Ako se jedna strana isprazni brže od druge, odmah se može proveriti da je strani predmet začepio otvor ili da dve strane nisu podjednako poravnate. Sa dvostrukim lijevkom, rezervoar može imati optimalno strme zidove. Za razliku od jednog rezervoara, oni daju ravnomerno đubrivo čak i na kosim terenima i veoma malu količinu neistrošenog đubriva.

Daljinska kontrola pojedinih panela

 

Hidraulički rad leve i desne pločice za izbacivanje odvojeno od traktora omogućava jednostavno i precizno upravljanje rasipačem. Jednostrano zatvaranje svake ploče za izbacivanje osigurava kontrolirano širenje na graničnim površinama i pri odbacivanju đubriva. Za traktore sa jednim hidrauličnim ispustom moguće je ugraditi hidraulički razvodnik sa dodatnim hidrauličkim ventilima.

 

Mreža protiv stranih tela

 

Mreža protiv stranih tela koja se može zaključati preporučuje se za gnojiva koja su bila skladištena u rasutom stanju i napunjena, npr. sa prednjim utovarivačem. Rešetka sprečava da kamenje, gomila tla i sl. Uđu u posipač.

Ograničivač rasipača Tele-Quick

 

Ograničivač spreja ili. lim za ograničavanje izbacivanja za širenje po ivicama i po ivicama čuva se u posebnom džepu na spoljnoj strani rezervoara. Ako je potrebno, uobičajena sečiva za izbacivanje može se lako zameniti bez upotrebe alata. Ne ide brže i lakše!

Pokrivač / osvetljenje

 

Zaštitni lim se lako podiže prilikom punjenja, što obezbeđuje suvoću đubriva čak i u lošem vremenu. Po izboru, raspršivač može biti opremljen svetlima i znakovima upozorenja.

Transportni točkovi

 

Transportni točkovi olakšavaju spajanje i iskopčavanje rasipača sa traktora, kao i njegovo pomeranje po dvorištu i šahtu mašine. Točkovi se mogu brzo ukloniti. Spajanje posipača s traktorom je još lakše uz zglobno vratilo TeleSpace.

Uređaj za kalibraciju posipača

 

Sa uređajem za kalibraciju posipača, lako je i precizno podesiti količinu rasipanja za količinu đubriva koje treba da posipamo. Količina đubriva prekrivenog na određenoj udaljenosti mora se izvagati. Inspekcijska skala zatim određuje vrednost podešavanja za željenu količinu korišćenog đubriva.

Granična ploča za širenje duž granica

 

Za precizno širenje direktno duž granice dostupna je granična ploča za širenje duž granica. Dodatno zatvara otvor kroz koji teče đubrivo. Kod normalne oplodnje, ekran se jednostavno ručno uključuje. Ovaj korisni Amazonski dodatak takođe je izrađen od nerđajućeg čelika.

Ograničivač rasipača Limiter X

 

Najnoviji rasipač se hidraulički upravlja iz kabine traktora. Oštrice od nehrđajućeg čelika su pričvršćene na stabilnu cev. Letvice su ekološki podesive i hidraulično podesive. Ograničivač se može koristiti za podešavanje radne širine, posebno na granici između dve kulture, za potoke itd.

Tehničke karakteristike Prenesi PDF

Kontaktirajte nas

Inter-Agrar Srb d.o.o. Čenej
Međunarodni put 166
21233 Čenej (Novi Sad)

Svi kontakti

Duško Mladenović

Direktor

Prodaja i informacije

Servis i rezervni delovi

Servis: 021 210 0553

Rezervni delovi: 021 210 2493

Izdelava spletnih strani: AV Studio