sr
hr sl
Center za pomoč

Priključki Braun

Inovativne mašine za proizvodnju vina

BRAUN Maschinenbau GmbH osnovan je 1958. godine u provinciji Burrveiler. Kompanija se stalno pridržava mota „Vino visokog kvaliteta – Braun se obezbeđuje kroz negu vinograda“, pa su njihove mašine posebno prilagođene za uzgoj vinograda i voćnjaka, a proizvode se prema potrebama i željama kupca.

Centralna filozofija kompanije je modularni sistem mašinske konstrukcije. Ovo omogućava veliku prilagodljivost svim uslovima rada. Svi osnovni delovi su sastavljeni modularno i na taj način, u najvećoj mogućoj meri, integrisana jedinica zadovoljava potrebe pojedinačnog kupca, što je i troškovno i radno efikasno.

Asortiman

Kultivatori

Mulčeri

LUV trimer za travu

ZUV trimer za travu

Priča o BRAUN-u počinje 1950-ih

1958

Stefan Braun stariji, bravar po profesiji, iznajmljuje staru seosku kovačku radnju i samozapošljavanje. Njegova žena, Cecilija, od početka mu je pomagala svojom energijom.

1965

Braun razvija pionirsku mašinu za vinograd, prevoz grožđa i paletar.

1966

Tim razvija alat sa međuosovinskim rastojanjem.

1967

Vreteno od žice sada je deo linije proizvoda.

1977

Braun predstavlja ovaj pronalazak – sredstvo za čišćenje vinove loze – koje je danas osnovno sredstvo za rad u vinogradu.

1980

Nakon brze ekspanzije poslovanja tokom 1970-ih, Braun je i dalje marljiv u razvoju sopstvenih proizvoda, širenju u druge evropske zemlje, a 1980. godine na Novi Zeland i Kanadu.

90-e

Asortiman proizvoda se proširuje sa novorazvijenim mašinama.

1991

Vario univerzalni labav je razvijen.

1997

Alpha Sensor drobilica proširuje svoju ponudu proizvoda.

2002

Alpha Sensotronic mulch uskoro dolazi.

Braun takođe uspeva u drugoj generaciji

 

Dipl. eng. Nakon što je diplomirao na Mašinskoj akademiji (1980-83), Stefan Braun mlađi nastavio je obrazovanje kao inženjer mašinstva i završio studije 1990. Tokom studija Stefan Braun bio je trajno uključen u posao porodičnog preduzeća, a u Mannesmann-Rekroth (danas Bosch- Rekroth) odgovoran za razvoj i inovativne CAP sisteme. 1994. godine pridružio se upravi Brauna, čijim je predsednikom postao 2002. godine. Od tada Stefan Braun je mlađi generalni direktor Braun Maschinenbau GmbH.

2002

Izgrađuje se nova poslovna zgrada u Burrveiler-u.

2004

Nekoliko Braun-ovih mašina dobija nagradu za inovaciju. Osnivač kompanije, Stefan Braun, dobija sertifikat Rajnalanda za svoja izvanredna dostignuća u razvoju vinarske mašine.

Danas ova porodična kompanija ima veliku reputaciju, a od 1980. godine prepoznata je kao inovativan proizvođač mašina za vinogradarstvo i voćarstvo na međunarodnim tržištima, a od 1997. godine preduzeće je proširilo svoje poslovanje na južnu, istočnu i zapadnu Evropu i Kanadu, SAD, Argentinu, Novi Zeland Sa međunarodnim fokusom i sve većom potražnjom od tradicionalne radionice 1960-ih, BRAUN se razvio u renomiranu kompaniju koja se fokusirala na potrebe kupaca i masovnu proizvodnju.

Kako bi pružio još bolju uslugu svojim kupcima, BRAUN jača mrežu podružnica i posluje od pouzdanih lokalnih distributera.

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Izdelava spletnih strani: AV Studio