sr
hr sl
Center za pomoč

Valtra u šumi

Nepobediva u šumi!

Danas standardni traktori, kao moćne višenamenske mašine, obavljaju poljoprivredne, šumarske, građevinske i komunalne radove i relativno su efikasni u transportu. Zbog toga se standardni traktor sa individualnom prilagođavanjem šume može opremiti čak i uporedivim specijalnim šumarskim mašinama.

Prednosti upotrebe standardnih traktora u odnosu na specijalizovane kombajne i transportere su njihova niska cena, lakše održavanje, veća okretnost, manja težina i znatno veća upotrebljivost. Zbog šumarstva, traktor ne stoji neiskorišten u garaži tokom van sezone.

“Sa standardnim traktorima Valtra je u šumi nenadmašna”, kažu u fabrici Valtra Suolahti u Finskoj. Tvrdnja se zasniva na činjenici da Valtra ima dugu tradiciju u dizajniranju i proizvodnji traktora koji su već fabrički spremni za rad u šumi. Traktori Valtra proizvode se u Finskoj više od 60 godina, a marka se smatra vodećim svetskim proizvođačem standardnih traktora koji se takođe mogu koristiti u šumi.

Duboko korijenje u šumi

Koreni Valtre duboko su ukorenjeni u tlu skandinavskih šuma skoro vek. Od prvih decenija 19. veka, Valtra je poznata po kompetenciji u najizazovnijim uslovima u šumi, poljima i livadama. Kada se koriste u šumi, standardni traktori u Skandinaviji imaju dugu tradiciju. Sezona uzgajanja je kratka, a zimi poljoprivrednici imaju puno vremena za rad u šumama. Poljoprivrednici iz zemalja povoljnijih poljoprivrednih uslova nikada nisu tražili poljoprivredne traktore od svojih „proizvođača“ koji bi bili korisni za rad u polju i u šumi.

Godine iskustva u životu i radu u šumi porasle su na novi nivo tokom 1997. kada su Volvo BM i Valmet, dva najveća proizvođača traktora u Skandinaviji, udružili snage. Ovo je stvorilo stručnjaka za kvalitet u proizvodnji višenamenskih i pouzdanih mašina za rad u šumi. Ubrzo je postao glavni na nordijskom tržištu. Ako ovo dugogodišnje nasleđe nije dovoljno, dodajemo da je svaki Valtra traktor još uvek konstruisan i izgrađen u fabrici Suolahti u Finskoj, koja je bukvalno na sredini šume. Usko sarađivanje sa kupcima šumarstva pomaže im da stvore sigurno radno okruženje i da se pridržavaju ekoloških zahteva.

Prilagođena proizvodnja

Traktori se izrađuju po narudžbi, a kupac koristi jedinstvenu Valtra a la carte uslugu, u kojoj svaki bira svoju verziju traktora. To omogućava definisanje individualnih potreba i opremanje traktora prilagođenim potrebama. Zajedno sa zastupnikom kompanije Valtra, kupci mogu identifikovati optimalna rešenja za šumarske radove. Izbor obuhvata više od pola miliona mogućih kombinacija i specijalnih karakteristika koje samo Valtra može da ponudi. Rezultat njihove sveukupne kompetencije i primene principa „prilagođen traktoru“ su poboljšana radna efikasnost i povećana produktivnost.

Napravljeno za šumarstvo od temelja

Valtra se, prilikom dizajniranja i proizvodnje traktora, fokusira na izazove sa kojima se susreću šumski radovi sprijeda. Valtra a la carte usluga Valtre omogućava postavljanje glavnih šumskih priključaka koji se već nalaze u fabrici, tako da se traktori za šumarstvo prave od temelja. Za razliku od drugih proizvođača, velike modifikacije nisu potrebne. Stoga se traktor Valtra može odvesti direktno iz fabrike na posao u šumu.

Naručite kataloge

Unesite svoje podatke:

Odaberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Zatražite ponudu po vašem izboru!

Da, pretplaćujem se na vesti o poljoprivrednoj mehanizaciji Interexport. Slažem se da Interexport koristi moje podatke u svrhu informisanja o novostima, ponudama i atrakcijama. Moje informacije neće biti otkrivene trećim licima.

Izdelava spletnih strani: AV Studio